2017. december 4., hétfő

A KORMÁNYZÁSNAK CSÚFOLT NEMZETI TOPORZÉKOLÁS VIDÁMAN DÜBÖRÖG TOVÁBB

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2017.12.04.


Mekkora soros király vagyok, nem? De! Hétfő reggel sorosnak lenni, felbecsülhetetlen, én ezt soha nem fogom megszokni. Najó, nem fáj annyira, de mégis. Ettől függetlenül remélhetőleg mindenkinek remek hétvégéje volt, úgyhogy kezdjük is a napi horoszkóp felvázolását.

Tiborcz Pityuéknak például tojt a nyuszi, vagy hozott a jézuska nem csupán majdnem 5 városligetnyi (majdnem 500 hektár) termőföldet, hanem az ennek összeharácsolásához szükséges 559 millió forint banki hitelt is. Lölö kicsit nagyobb tételben játszik, mint a nagyértékű irodaházak, villák, kastélyok felvásárlásában utazó miniszterelnöki vő, neki és a pereputtyának már 12 és fél Városligete (=1257 hektár) van. Míg Tiborczékat 12 hitelszerződés a Gránit Bankhoz köti, a disznószerelő az OTP-nél bankol. Miért is ne tennék? Kockázat nulla. Ugyanis az állam által garantált kedvezményes hitelek olyannyira kedvezményesre sikerültek, mint minden más, amihez a Fidesz hozzányúlt: a tehetős vásárlók jobban jártak, ha hitelhez folyamodtak, miközben saját pénzüket valahol kamatoztatták. A kamatból tudniillik több pénz folyt be, mint amennyit a földhitel törlesztő részleteire ki kellett fizetniük. (via 24.hu)

Van ez a bizonyos – azok számára, akiknek ki kell nyögni – többezer év alatt sem megtérülő kínai üzlet, a Budapest-Belgrád vasútvonal. Amelyről azt mondta a fényességes telihold, hogy kit érdekel a megtérülés, amikor mi leszünk a világ köldöke ettől, meg a kínai-magyar barátság, ugye. Nos, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című konzervatív német lap is megfogta a lényeget, midőn azt állították: egyelőre még csak spekulálni lehet arról, vajon Peking céljai között szerepel-e az Európai Unió megosztása vagy gyengítése, de már vannak arra utaló jelek, hogy a Kínával szorosan együttműködő országok hajlandóak a pekingi vezetés érdekeinek megfelelően eljárni. Ráadásul Kína számára egyáltalán nem érdektelen, hogy olyan partnerei legyenek, akik nem kérik számon folyton az emberi jogok betartását. Vagy legalábbis – ezt már én mondom – pontosan úgy forgatták meg köpönyeget, hogy most éppen lefossák az emberi jogi handabandákat. Bezzeg, amikor még Balog Zoltán betanított esztergályos és Kövér László portás voltak a kínai államvezetés által megtaposott emberi jogokért folyó küzdelem élharcosai. Hát többek között ezért szeret minket, magyar népet Li Ko-csiang elvtárs oly forrón, mert ugyanezek az időközben kivénhedt, sosem volt demokraták is pont úgy tesznek az emberi jogokra, mint a nagy kínai népköztársaság vezetői...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.