2017. december 10., vasárnap

NEM BIZTONSÁGOS A POSTA HONLAPJA, TÖRVÉNYTELENÜL TERJESZKEDIK AZ IRGALMASRENDI KÓRHÁZ

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2017.12.09.


Index: Biztonsági rés a Posta honlapján

Biztonsági résre bukkant az Index olvasója a Magyar Posta weboldalán, normál használat közben. A hibát kihasználva érzékeny személyi adatok juthatnak illetéktelen kezekbe, amiket akár bűncselekmények elkövetéséhez is fel lehet használni. A kritikus hibáról november 20-án a posta.hu-n található hibabejelentőn tájékoztatta a Magyar Postát, de péntekre még nem sikerült kijavítani. A hiba kihasználásával a postai ügyfelek következő adatait lehet megszerezni: feladó neve, címzett magánszemély vagy cég címe, küldeményazonosító, küldemény jellege, küldemény értéke, kézbesítés státusza, kézbesítés ideje.

Független Hírügynökség: Törvénytelenségek a budai kórházberuházásnál?

Törvénytelenség árnyékában épül év eleje óta a budai irgalmasrendi kórház új szárnya. A kormányrendelet nem ide és nem erre a munkára szól, s elmaradtak a műemlékkel kapcsolatos eljárások is. Komplex felújítás helyett egy négy szintes, és egy 132 garázsos, ötszintes hotelszárny készül 6,1 milliárdos számított értéken. Az ügyészség szerint ez csekély súlyú törvénysértés.

Magyar Nemzet: Húszezer kötvénymigráns érkezett


Több mint fél évvel a letelepedési kötvényprogram felfüggesztését követően közölte a bevándorlási hivatal a végleges adatokat a Lánchíd Rádió közérdekűadat-igénylésére. Ezek szerint 6538 külföldi személy kapott letelepedési engedélyt befektetőként és további 47 fő tartózkodási engedélyt. Összesen tehát 6585 külföldi vett részt a programban. Családegyesítés címszó alatt további 13 300 bevándorló kapott magyar letelepedési engedélyt. Mindez azt jelenti, hogy tizenötször annyi bevándorlót engedett be a kabinet, mint amennyi menekült (1294 fő) befogadását kérte az Európai Unió hazánktól.

Index: Habony-közelben egy szegedi fociklubb


Szerdán jelentette be Borkai Zsolt, Győr polgármestere, hogy új tulajdonosa lett az ETO FC Győrnek. A Quaestor-csőd után pár évvel ismét csődközeli helyzetbe kerülő győri klubot Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. tulajdonosa vásárolta meg. Októberig Mályi volt a szegedi SZEOL SC (korábbi nevén Tisza Volán) tulajdonosa is. A szegedi klubot pedig a Ridikül Magazin Kft. szerezte meg. A céget egyöntetűen Habony-közeliként tartják számon, nem is alaptalanul, hiszen egyetlen tulajdonosa az Apropó Kft., aminek előző tulajdonosa Jáksó László volt élettársa, a Habony bizalmasaként és jóbarátjaként ismert Halkó Gabriella Erzsébet, jelenlegi tulajdonosa pedig Halkó régi üzlettársa, Blázy András Péter.

Direkt36: kik a Roszatom első magyar beszállítói?

A Roszatom már hónapok óta köti a Paks 2 projekttel kapcsolatos szerződéseket. Az orosz cég az idén több mint harminc témában írt ki beszerzéseket. Jogi szolgáltatásokra például a Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Irodával kötött 52,6 millió forintos keretösszegű szerződést. Egy időben ez az iroda volt Heinrich Pecina osztrák üzletember kézbesítési megbízottja a BorsodChem vegyipari vállalatban. Fordításra pedig a Roszatom leányvállalata 4,3 millió forintért egy kisebb paksi céggel, az N. Roland Fordító és Irodai Bt.-vel szerződött. Tulajdonos-cégvezető Nagy Roland az egyik részvényese annak a követeléskezelő cégnek, amelynek még Nagy megjelenése előtt Orbán Viktor feleségének unokaöccse, Szeghalmi Márk Ádám volt az egyik vezetője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.