2018. január 7., vasárnap

GYARMATI ANDREA: SZERETNI ÉS SZERETVE LENNI - EZ A LEGFONTOSABB. MEG AZ, HOGY MÁSOK HASZNÁRA LEGYÜNK.

24.HU - POSZT ITT
Szerző: GYARMATI ANDREA
2018.01.06.


Az új év változást hozhat, de a változáshoz elhatározás kell és hit, remény, vágy egy jobb és szebb, boldogabb élet iránt. Ne mondd, hogy téged nem érint meg az újév, és azt sem hiszem, hogy nem teszel fogadalmakat, hogy majd most, mert biztos elkezded, vagy épp abbahagyod, vagy megcsinálod, vagy megírod, felhívod, tisztázod és bármi egyéb, amit eddig ezért vagy azért, lustaságból, vagy éppen félelemből halogattál, azt elrendezed.

Majd most, 2018-ban megteszed, vagy legalábbis teszel azért, hogy a dolgaid jobban menjenek.

Mondják,

a siker lelkiállapot,

sőt, azt is olvastam, mindig csak a jelent kell rendbe tennünk. Nem kell előre látnod a jövendőt, csupán csak lehetővé kell tenni. Mert igaz, se te, se én nem tudjuk megjósolni, mi következik, vagyis mi fog velem, vagy veled történni az új évben, de az is biztos, hogy meg lehet alapozni a jövendőt, mert az ember, te is, én is, magunk építhetjük a jövőnket.

Mindezt persze okoskodásnak vélheted, gondolkozhatsz egészen másképp, mint én, mert lehet, azt hiszed, minden csak véletlenül történik úgy, ahogy, és nincs semmi, ami rajtunk múlik. 

Én azonban szeretem azt hinni, hogy sok minden múlik rajtam.

A hozzáállásomon, az akaratomon, azon, hogy mennyire vagyok kitartó, szorgalmas, szóval szeretek abban hinni, hogy képes vagyok befolyásolni mindazt, ami velem megtörténik.

Úgy nőttem fel, és nyilván ez a sportolással is összefügg, hogy azt tanultam: ami másnak sikerült, nekem is sikerülhet, ha teszek érte.

Mindez elég jó muníció az élethez, de egyáltalán nem biztos, hogy könnyebbé teszi a mindennapokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése