2018. január 7., vasárnap

MUTATJUK MENNYIT ÉR ORBÁN KERÍTÉSE ÉS A MESTERSÉGES MIGRÁNSPÁNIK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2018.01.07.


Magyarországon immár két éve menekültügyi vészhelyzet van – bár menekült már alig. A kormány szerint a déli kerítés állította meg a rohamot és védte meg Európát - de az e a kijelentés annyira komikus, hogy leírni is szégyelltük.

Orbán és sleppje szerint Magyarország, konkrétabban a 170 km hosszú déli határkerítés védi meg Európát a menekültek áradatától. Erre a nonszensz és minden alapot nélkülöző kijelentésre aztán felépítenek mindenféle hamis romantikát, párhuzamot a 150 éves török megszállással – amikor ugye Magyarország maga vállalta a másfél évszázados elnyomatást, csakhogy Európának ne kelljen szenvednie… No meg a fenti kijelentés az alapja az állítólagos magyar szolidaritásnak, amelyet az EU felé mutat, miközben persze Brüsszel cseppet sem szolidáris Budapesttel, hanem aljas módon – persze, persze, tudjuk, Soros – számon kéri a közösen alkotott szabályok betartását.

Mindez valójában csupán fikció, amely Orbán Viktor és bandája fejében létezik, de nem sajnálják rá az adófizetők tízmilliárdjait, hogy híveik koponyájába is beleszuszakolják e baromságokat. Az eredmény pedig önmagáért beszél: legutóbb Cegléden hívták rá a rendőröket egy turistacsoportra, miközben már a narancsos forródróton arról visongtak, hogy a nők ki ne merjenek menni az utcára, mert kardélen erőszakolják meg őket az arab hordák. Még egyszer: egy turistacsoport miatt.

A valóság – szerencsére – sokkal jobb képet mutat, mint amit a Fidesz propaganda igyekszik – látható sikerrel – elhitetni egybites szavazóival. A menekültválságban leginkább érintett Görögország és Olaszország nemrég nyilvánosságra hozta a 2017-re vonatkozó adataikat:

– az olasz partokra tavaly 34 százalékkal kevesebben léptek (119 ezren), mint 2016-ban,

– a görög szigetekre és a szárazföldre összesen 49 ezren érkeztek, szemben a tavaly előtti 175 ezerrel.

A megoldás is jelentősen egyszerűbb, mint azt a határfetisiszta Orbán próbálja elhitetni népével. De hogy olyan fogalmi eszközöket használjunk, amelyeket talán a narancsligában játszók is képesek feldolgozni, fogalmazzunk így: az EU végre ténylegesen elkezdte tavaly az állítólagos Soros-terv végrehajtását. A rettegett milliárdos ugyanis azt javasolta a kormány által olyan sokat idézett cikkeiben, hogy az EU-nak megállapodásokat kellene kötnie a "küldő" államokkal, helyi beruházásokkal, támogatásokkal tartani odahaza, de legalábbis a kontinensen kívül a menekülteket. Az Európai Unió pedig pontosan ezt tette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.