2018. január 14., vasárnap

ORBÁNNAK VÍZIÓI VANNAK, DE EZEKKEL NEM ORVOSHOZ FORDUL, HANEM MEGVALÓSÍTJA ŐKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA - EGYÉB
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2018.01.14.


...Orbánnak víziói vannak, de ezekkel nem orvoshoz fordul, hanem megvalósítja őket. Sorra, egytől egyig. Bármilyen áron. Bármilyen módszerrel. Orbán azt akarta, hogy Magyarországon legyen foci. Lett. Sorra épülnek a stadionok, dől a közpénz a klubokhoz. Taknyos, falábú kölkök másfél milliós fizetést kapnak, miközben azok az emberek, akik évtizedekig idős, beteg embereket ápoltak és ápolnak most is, ennek a tizedrészét sem viszik haza. A stadionok fenntartására nincs jelentkező, iszonyú drága a fenntartásuk, csak veszteséget termelnek. Ugyanis a számolatlanul öntött milliárdok ellenére nincsenek jó focistáink.


Orbán azt akarta, hogy a falujában legyen kisvasút. Lett.

Orbán azt akarta, hogy látványosan keresztény ország legyünk. Ezért elvette az önkormányzatoktól az iskolákat, óvodákat és szép sorban odaadja az egyháznak. Sok településen választása sincs a szülőknek, mert csak egyházi intézmény működik. Bevezették a kötelező hittan oktatást, bár választható helyette erkölcstan, de egy faluban, ahol mindenki ismer mindenkit, a fideszes polgármester meg pláne ismer mindenkit és ő dönti el, ki kap közmunkát, hirtelen 110 százalékra ugrik a hittant választók aránya. Mert a szülők jól tudják, hogy ez a kormányzati elvárás.

Orbán szemrebbenés nélkül adja a közvagyont – ingatlanokat és adóforintokat – az egyháznak, mert pontosan tudja, hogy micsoda propagandát tudnak kifejteni a közösségekben a szószékről politizáló papok.

Orbán azt akarta, hogy csökkenjen a munkanélküliek száma. Csökkent. Feltalálták a közmunkát.

Orbán azt akarta, hogy csökkenjen a szegénységben élők száma. Csökkent. Lejjebb engedték a létminimum küszöbét.

Orbán azt akarta, hogy kevesebb legyen a tél áldozatainak száma. Kevesebb lett. Már nem adnak ki adatokat az áldozatok számáról.

Orbán azt akarta, hogy ne legyen tandíj a felsőoktatásban. Nem lett. Máshogy hívják a befizetendő több százezer forintot.

Ha Orbán azt akarja, hogy Magyarország fizessen be többet az uniós kasszába, az is úgy lesz. Mindegy, hányan rokkannak bele, hányan fizetnek az életükkel, hányan menekülnek el az országból. Mindegy, kit kell tönkretenni érte, mekkorákat kell hazudni. Úgy lesz.

Orbánnak víziói vannak. A közelében lévőknek ez tökéletesen megfelel. Önmaguktól tehetségtelen, tanulatlan, ostoba senkik lettek milliárdosokká néhány rövid év alatt. Orbán kitalálta, hogy lecseréli az ország gazdasági elitjét és így is történt. A társadalomtól elvett, a cselédeinek kiosztott. A tehetségük, szorgalmuk révén sikereseket eltaposta, a hűséges pártkatonákat a helyükre tolta.

Orbán nagyon sok mindent elért eddigi uralkodása alatt. Megkezdte a polgárság átnevelését alattvalókká, a szavazók kicserélését hálás tudatlanokra, az értelmiségi réteget elüldözte – ma már Kósa Lajos, Németh Szilárd és Deutsch Tamás számít értelmiségnek -, a vallást visszahozta az államba, elterítette az országon a tudatlanság, félretájékoztatás és rettegés sötét leplét.

És Orbánnak még mindig víziói vannak. Meg is fogja őket valósítani. Ha rajta múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.