2018. január 14., vasárnap

BETÖRTEK AZ INTIM SZFÉRÁBA - OKOSABBAN NYOMUL A REZSIM, MINT AHOGY A BOLSEVIKOK TETTÉK

VASÁRNAPI HÍREK ONLINE
Szerző: Vasárnapi Hírek
2018.01.13.


Az intim szféra sem akadály a hatalomnak. – Nincs olyan határ – még az emberek magánszférája sem az –, ami előtt megtorpannának a kormányzati ötletrohamok. A Fidesz sokszor kevésbé fontos ügyekkel tesztelgeti a társadalom tűrőképességét; a nyomulás most nem azonnali és mindent elsöprő, mint az ’50-es években volt, hanem szép fokozatos, olyan, hogy részben észre sem vesszük. És teheti ezt a hatalom: a Fidesz számára mindenki élete nyitott könyv.

A vasárnapi boltzár, a multik megrendszabályozása, a vörös csillag kereskedelmi célú hasznosítása, az olimpia megrendezésének terve, a netadó ötlete, a CEU és a civilek elleni törvény – mind olyan „patronok”, amelyekkel a kormánypárt teszteli a társadalom tűrőképességét. Az ellenállás elmaradása – sőt néha megléte – esetén is megvalósítja elképzeléseit.

Időnként ugyanakkor fontos, komoly érvekkel körülbástyázott ügyek is mennek a süllyesztőbe – attól függően, mi a Fidesz érdeke. Sokszor érdemi vagy érthető magyarázat sincs.

„Folyamatosan megfigyelhető Magyarországon a szolidaritás aláásása, a jobboldali ideológiák erősítése, a félelmek gerjesztése, a szorongások táplálása, a szabadsághiányhoz szoktatás. Nincs olyan határ (még az emberek intim szférája sem), ami megállítaná a kormányzati ötletelést” – értelmezte lapunknak Ferge Zsuzsa szociológus az emberek mindennapi életét, szokásait, meggyőződését vagy akár privát szféráját érintő ötletek áradását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.