2018. január 14., vasárnap

TGM: SZÉKELY BÁNJA

MÉRCE
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2018.01.14.


Mihai Tudose román miniszterelnök ismeretes kijelentése arról, hogy a székely zászló mellett fognak lengedezni székelyek is, gyönyörűen beleillik abba a globális trendbe, amely a legmagasabb szintre emelte a soviniszta és rasszista durvaságot.

Donald Trump amerikai elnök éppen azt mondta az afrikai államokról, továbbá Haitiról és El Salvadorról, hogy „shithole countries” (pöcegödör-országok) – s evvel hangos nemzetközi fölháborodást váltott ki.

(Még korábban Trumpnak le kellett mondania hivatalos londoni látogatását a rasszizmusa miatt várható nagy tüntetések miatt. A londoni főpolgármester, Sadiq Khan, kijelentette, hogy nem látják szívesen Trump elnököt.)

Miloš Zeman cseh elnök dologtalan semmirekellőknek nevezte a cigányokat, s az 1945 után Csehszlovákiából kitelepített németekről azt mondta, örüljenek, hogy nem végezték ki őket; egy kocsmában úgy nyilatkozott, hogy ki kell irtani az absztinenseket és a vegetariánusokat, „ringyóknak” nevezte az orosz Pussy Riot művészcsoport tagjait, és így tovább. Nemsokára újra fogják választani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.