2018. február 28., szerda

VALÓDI NYOMOZÁST VÁR A RENDŐRSÉGTŐL TIBORCZ-ÜGYBEN AZ UNIÓ KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK NÉPPÁRTI ELNÖKE

444
Szerző: RÉNYI PÁL DÁNIEL
2018.02.27.


"Szeretnék egy valódi rendőri nyomozást látni Orbán Viktor vejének ügyében"

- nyilatkozta a Politicónak Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési bizottságának néppárti elnöke.

Gräßle a Fidesz konzervatív partnere, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tagja, aki járt már Magyarországon, és eléggé képben van az itteni viszonyokkal, ő vezette az ősszel Magyarországon járt delegációt, amely a felcsúti kisvasútra szánt összegeket is ellenőrizte. Hosszasan elemezte a források felhasználását, de akkor mindvégig diplomatikusan fogalmazott.

A Politico cikke felidézi, hogy az OLAF januárban súlyos szabálytalanságokat tárt fel a Tiborcz István vezette Elios Zrt. beszerzései körül, és az ügyészség ugyan nyomoz Magyarországon, Polt Pétertől túl sok eredményt nem várhatnak az uniós adófizetők.

"Azt várjuk, hogy a magyarok működjenek együtt a problémamegoldásban. Támogatjuk Magyarországot, közben viszont a magyar hatóságok úgy keretezik a helyzetet, mintha ellenfélként tekintenénk rájuk" - folytatta Gräßle, aki valószínűleg Szijjártó Péter külügyminiszter múlt heti nyilatkozatára utalt, amiben a magyar választási kampányba való beavatkozásként értékelte az Elios-ügy fejleményeit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése