2018. március 17., szombat

HOLLANDOK KÖLTÖZNEK MAGYARORSZÁGRA, HOGY "ÚGY ÉLJENEK MINT ISTEN"

MANDINER
Szerző: FILOMEN NORBERT
2018.03.16.


Magyarországon az élet ritmusa sokkal kiegyensúlyozottabb, az árak pedig hihetetlenül alacsonyak – mondják holland bevándorlók a rotterdami Algemeen Dagbladnak. A lapnak nyilatkozó holland ingatlanos szerint kuncsaftjai „többé már nem bírják a tömeges muszlim bevándorlást, ami Hollandiában történik. Magyarországon megőrzik azt az Európát, amit megismertek, jólétével és normáival együtt”. A magyarok munkamoráljával azonban még vannak gondjaik.

„Egy gazda lánya vagyok. Egész életemben arról álmodtam, hogy a természet közelében élhessek. Sosem találtam volna olyan helyet Hollandiában, amit itt találtunk” – mondja egy holland az Algemeen Dagblad riporterének. Ezt követően abba az irányba mutat, ahol a földjük található. Anita, Ria nevű barátjával 2011-ben érkezett a magyarországi Csemő faluba, ami egy órára található Budapesttől. „Egyáltalán nem az elsők között érkeztünk. Akkor már negyven holland élt itt.”

Azóta mintegy kétszázötven holland él Csemőn a lap szerint. Lehet, hogy Lianne and Ries van Terheijden is hamarosan csatlakozik hozzájuk. Négy házat néznek meg Vincent Eggermond ingatlanközvetítővel. Kíváncsian sétálnak be egy kobalt-kék redőnyös fehér házba. „Tisztának tűnik. Nem lesz sok munka vele.” Három hektár földdel együtt 50 ezer euróba kerül. A pár már hozzászokott az alacsony árakhoz. „Azért még mindig mosolyt csal az arcomra”, kacsint Ries. Ismernek néhány hollandot, akik már korábban meghozták ezt a döntést, és nagyon elégedetten élnek egy magyar faluban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.