2018. március 17., szombat

ÁLLAMOSÍTOTTÁK A MÉMGYÁRAT

444
Szerző: HERCZEG MÁRK
2018.03.17.


A Fidesz központja januárra fejlesztette ki a Facebook-hadseregét, aminek a felépítését és működését az egyik tag részletesen bemutatta nekünk, éppen egy nappal azelőtt, hogy élesben is tesztelték. Azóta úgy dübörög az állami mémgyár, ahogy azt talán még Orbán Viktor sem remélte, amikor 2011-ben azt állította, a Facebookon nyerték meg a választást. (Sőt, amikor 2016 végén azzal viccelődtünk, milyen képtelenségekkel fogja vádolni Vona Gábort a fideszes média, mi sem hittük volna, hogy a valóság messze le fogja azt körözni.)

Persze a „Fidesz-közeli” mémeket nem most kezdték futószalagon gyártani, már évek óta készek az öntözőformák az olyan Facebook-oldalakon, mint az ELÉG, mostanra viszont a CAP-rendszernek hála sokkal több emberhez tudják eljuttatni a „nép hangját”. Ebben a világban Soros György Hitler, Vona Gábor egy homoszexuális, muszlim rabbi, aki pedig egyszerűen ellenzéki, az szó szerint egy segg.

Talán mindenki látott már a lentiekhez hasonló mémeket, még akkor is, ha egyáltalán nem követ fideszes politikusokat, aktivistákat, trollokat, például amikor hirdetésként bukkan fel a Facebook-feededben vagy az Instagramon. De ha esetleg mégsem, nem kell félni, mi kigyűjtöttük a kedves, tréfás, bájos, rágalmazó, uszító, gyűlöletkeltő, idegenellenes, rasszista, „Fidesz-közeli” mémek legjavát, hogy lássuk, milyen üzeneteket kell átvinni a szavazóknak, hogy ez egy keresztény-konzervatív, polgári társadalom maradhasson. Jó tanulást! (A képek alatti idézetek minden esetben a képekhez fűzött eredeti kommentárok.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.