2018. április 1., vasárnap

A PER

JOG-ÁSZ BLOG
Szerző: Dr. SÁNDOR ZSUZSA
2018.03.31.


Nem olyan perről lesz itt szó, mint a kafkai. Franz Kafkánál egy ártatlan embert éri el a végzete. Ennek a pernek az alperese nem ártatlan és a „végzet” is a távoli jövő homályába vész. Ha egyáltalán lesz olyan.

A történet úgy indult, hogy Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság tehetséges bírája megpályázott egy ítélőtáblára meghirdetett állást. A 68-as számút. Vasvárit nem én mondom tehetségesnek, hanem maga Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, hiszen korábban „címzetes törvényszéki bírói” címmel tüntette őt ki.

A pályázati pontrendszer és a bírák szakmai véleménye alapján Vasvári pályázata első helyre került a rangsorban. De Handó Tünde az egész pályázatot eredménytelennek nyilvánította azzal, hogy „a pályázat kiírását követően bekövetkezett munkaszervezést, munkaterhelést érintő változások igazgatási szempontból indokolatlanná tették az álláshely betöltését.” Magyarul, ugyan kiírtam ezt a pályázatot – írja Handó – de tulajdonképpen nincs is rá szükség. De úgy tűnik, hogy mégis, mert alig egy hónappal ez után az elnök asszony új pályázatot írt ki ugyanerre az álláshelyre. Mi több, a pályázat eredménytelenné nyilvánítását megelőző napon még egy – 83. számú – pályázatot is kiírt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.