2018. április 30., hétfő

MIÉRT JÓ (ÉS MIÉRT NEM) THAIFÖLDÖN ÉLNI?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Krónikás
2018.04.30.


Thaiföld egyike azoknak az országoknak, amelyek ugyan a világ másik végén vannak, mégis ehhez képest meglepően sok magyar él ott, vagy látogat oda rendszeresen. Érdekes hely, hiszen miközben meglehetősen kemény a saját állampolgáraival szemben (ha finoman akarok fogalmazni), a külföldiekre, turistákra nagyon figyelnek. Mindenesetre most Krónikás írása következik a Tíz dolog-sorozat keretében (azaz ismételten felhívnám mindenki figyelmét, hogy a sorozat természetéből adódóan a pozitívumokra koncentrál), de azért írt pár olyasmit is, ami nem tetszik neki. (A képeket köszönöm Krónikásnak!)

#1 Éghajlat

Az év 9 hónapjában jó az idő, kellemes meleg, esős évszakban is.

#2 Emberek

A thai emberek csodálatosak, nem migránsoznak. Ha valaki bajba kerül, a thai emberek csodálatos módon segítenek. Egy példa: egy magyar ismerősömet megcsípte valami mérges állat, emiatt kissé kába lett.

Rosszul emlékezett rá, mikor megy vissza a repülőgépe. Vízumérvényességének utolsó napján ment ki a reptérre, pénze már nem volt - s ott szembesült azzal, hogy két napja elment a repülőgépe...

Megpróbált a reptéren lévő nyugati emberektől segítséget kérni, de senki nem segített s nem adott neki semmit. Egy thai vámos ment hozzá s kérdezte mi a baj? Elmondta lejár ma a vízuma, pénze nincs, a repülőt eltévesztette, s lecsukják, ha túltartózkodik, már ilyen szigorúan veszik s ki is tiltják egy időre emiatt Thaiföldről.

A vámos hozott neki enni és egy sört, majd adott neki pénzt s mondta, nyugodjon meg, ha rendeződtek a dolgai keresse őt s nem lesz megbüntetve a túltartózkodásért.

Ezután visszament a volt szállására, ott is elmondta mi történt, hívták a tulajdonost. Aki azt mondta, addig lakik ott nála, amíg kell, kap enni is, rendezze a dolgait s majd megadja. Így is lett, pár nap alatt érkezett a családjától pénz, mindent rendezhetett s nem büntették meg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.