2018. július 28., szombat

KÁSLER MIKLÓS CÁÉLJAI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.07.27.


Az Origo interjút közölt az EMMI friss vezetőjével, Kásler Miklóssal, aki úgy tűnik több évtizedes problémákat tervez 4 év alatt megoldani. Nem elég azonban, hogy a hálapénz intézményét meg fogja szüntetni – mintha hallottuk volna ezt már korábban is – azt is elmondta, hogy a magyar egészségügy minimum az európai középmezőnyhöz tartozik, de vannak olyan aspektusai, ahol bizony több Nyugat-európai országot is sikerül beelőzni. Kásler szerint utódainkban az idők végezetéig élünk tovább. Na de ne rohanjunk ennyire előre a dolgokkal, lássuk mik a tervei az EMMI újdonsült miniszterének arra, hogy rendbe tegye az egészségügyet, az oktatási rendszert, valamint népességfogyást növekedéssé változtassa.

"Segíteni a családokat abban, hogy előrébb tudjanak lépni, több pénzzel tudjanak gazdálkodni, könnyebben tudjanak gyermeket nevelni és vállalni."

Ezzel pedig nem más Kásler célja, mint hogy 2030-ra – úgy látszik ez valami fideszes csodaszám lehet, ugyanis Lázár János ekkorra várja a hazai falvak és városok osztrák színvonalúvá válását – a gyermekszületési rátánk elérje a 2,1-et, ami az EMMI minisztere szerint a nemzeti fennmaradás kulcsa. És igen, valóban hozott olyan döntéseket az Orbán-kormány amely egyes családoknak segítséget nyújtott abban, hogy még több gyereket vállalhassanak, azonban ezek nagy általánosságban pont azok, akik-e segítség nélkül is bőven megtehették volna ezt.

A szegényebb sorsú és valóban segítségre szoruló családok már valahogy kimaradtak ebből a nagy Fidesz-féle programból. Mint ahogy az idősek és betegek is az út szélére lettek rugdosva, mert az ő sorsuk már nem fontos a hatalom számára. Miközben a nemzeti burzsoázia virágzik, a szegények még szegényebbek lettek. A Kásler által is említett 2,1-es gyermekszületési ráta addig álom marad, ameddig nem képesek felfogni azt, hogy ennek eléréséhez bizony a kevésbé tehetős, sokszor rászoruló családokat is meg kell segíteni. Nem elég csak azokon “segíteni” akik egyébként sem szorultak volna rá erre a gesztusra, ők ugyanis nem a többség, hanem a kisebbség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.