2018. július 28., szombat

MEGINT CSAVART EGYET A JÓL BEVÁLT RECEPTEN ORBÁN VIKTOR

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: KÓSA ANDRÁS
2018.07.27.


Az ENSZ a „népvándorlás szabályozására” készül és a liberális „egyetemeken, médián, bíróságokon” keresztül gyakorolna nyomást az egyes országokra - jelentette ki a Kossuth Rádiónak adott interjújában Orbán Viktor kormányfő, aki új dimenziókban folytatja menekültellenes politikáját.

Sokan nem gondolták volna, de tény: a 2015-ös Charlie Hebdo merénylet óta a Fidesz politikájának középpontjába állított menekült-, és bevándorlóellenesség több mint három évvel később is működik. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a kormánypárt állandóan új dimenziót adjon a témának: ilyen volt a menekültek szándékos „állomásoztatása” a Keleti Pályaudvarnál, a kerítésépítés, majd a „migránsbarát civil szervezetek” elleni kampány. A jelek szerint most ismét sikerült a Fidesz kommunikátorainak egy új dimenziót találni, amivel akkor is napirenden lehet tartani a kérdést, ha praktikusan a magyar választó már nem sokat érzékel – az egyébként kétségtelenül még meg nem oldott – válságból.

Ez lett az ENSZ-ben zajló tárgyalássorozat a migrációval kapcsolatban. Bár ennek a lényege mindössze annyi, hogy minden tagállam vállalja, megadja azokat a jogokat a menekülteknek, amiket a különböző nemzetközi egyezmények egyébként is garantálnának, Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elhangzott szokásos reggeli rádióinterjújában már azt állította: az esetleges ENSZ-döntés a „népvándorlás szabályozásának zsinórmértékéről” szól majd, ezért nem akarunk benne részt venni. Figyelemre méltó volt, hogy a miniszterelnök egyből egy újabb szintre is helyezte a témát: azt elismerte ugyan, hogy a Világszervezet határozatai semmiben nem kötik az egyes tagállamokat (erre oldalakon át sorolhatnánk a példákat), de szerinte a „puha hatalom alapvetően liberális eszközein, így a médián, az egyetemeken és a bíróságokon” keresztül megpróbálhatja kikényszeríteni a bevándorlóbarát-politika érvényesülését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.