2018. szeptember 25., kedd

A SAJÁT SZÓVIVŐJE VALLOTTA BE NYÍLTAN: ORBÁN VIKTOR KORRUPT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2018.09.25.


A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt.

Az Átlátszó hétfőn igen nagy horderejű oknyomozó cikket jelentetett meg. A cikkben végigkövetik a Mészáros Lőrinchez köthető luxusjacht, a Lady Mrd, illetve az osztrák tulajdonú OE-LEM lajstromjelű magánrepülő útjait. Az írás légi- és tengeri forgalmi adatokkal, fényképekkel alátámasztva mutatja be,

hogy használja a luxusjachtot és a luxusrepülőt a NER-elit, Mészáros Lőrinctől a fideszes államtitkárokig, vagy éppen az állami nagyvállalatok csúcsvezetőiig.

Egy alkalommal pedig Orbán Viktort is sikerült lefotózniuk, ahogy kiszáll a magánrepülőgépből Ferihegyen, hazatérve egy Vidi-meccsről, Bulgáriából.

Az Átlátszó ezzel az írással gyakorlatilag leleplezi a NER elitjének életmódját: hogy Orbán és körei luxuskörülmények között pihenik ki a migráncsozós propagandát és az állami szintű lopás fáradalmait.

Mint azt az Index és a 444 is megírta, egy politikusnak sem szabadna elfogadnia ilyen horderejű ajándékot magánembertől, hiszen az ilyen ajándékok elfogadása etikai problémákat vet fel és sok politikus bukott már bele.

Nevezzük nevén a dolgot: ez a korrupció.

Viszont sem az etikai problémák, sem az nem zavarta a cikkben szereplő NER-elitet, hogy mindezt a luxust a magyar adófizetők pénzéből teremtették meg. Ellopták tőlünk, hogy magukra költsék.

Első blikkre két következtetést vonzatunk le a cikk alapján:
  1. Amit a cikkben olvasunk, tulajdonképpen a nyers bizonyítéka annak, hogy a rendszer célja a lopás és Orbán köreinek gazdagodása.
  2. Egy átlagos magyar számára elképzelhetetlen luxuskörüményeket biztosító jacht- és repülőutak láttán minden ép ésszel és igazságérzettel rendelkező magyarnak elkezdene viszketni a tenyere – ha értesülnének arról, hogyan is él tulajdonképpen az uralkodó réteg.
De minderről igen kevesen fognak értesülni és még kevesebben fogják fel a cikk jelentőségét – ezzel kapcsolatban Orbánék több óvintézkedést tettek: elfoglalták azokat az állami hivatalokat, amik ellenőrizhetnék és felelősségre vonhatnák őket, illetve elfoglalták az emberekhez eljutó média nagy részét, hogy senki ne is értesülhessen a dőzsölésükről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.