2019. január 29., kedd

VEKERDY TAMÁS: MI AZ, HOGY KERESZTÉNY MAGYARORSZÁG?

VÁROSI KURÍR
Szerző: BI
2019.01.29.


A háborúk, népirtások elől az életükért menekülőket kötelességünk befogadni, ebben nem lehet vita

Vekerdy Tamás pszichológussal, a 24.hu készített kétrészes nagyinterjút. Szemlénkben arra vállalkozunk, hogy a tudósnak a közélettel kapcsolatos mondandója érdekesnek gondolt részeire felhívjuk olvasóink figyelmét, kedvcsinálónak a teljes interjú elolvasásához.

Orbánt nem az ország, a nép érdekli, hanem a hatalom


Egyetlen célja a szavazatmaximálás. A pszichológus még tavaly szeptemberben nyílt levelet írt Orbán Viktornak. Ebben többek között arról írt, az, amit Orbán a menekültekről gondol, alkalmas-e a keresztény ország felépítésére, majd megkérdezte, mi az, hogy keresztény Magyarország. Hozzátette, az Orbánnak mintául szolgáló harmincas-negyvenes években ez azt jelentette, nem zsidó. A nagy vihart kavart levélre kapott-e választ, kérdezte a riporter:

Áh. A kormánysajtóban jelent meg valami olyasmi, hogy hülye vagyok, vallási fanatikus.

Akkori levelében megkérdezte Orbánt, mi legyen a tengerben úszkáló felborultakkal, nem kell őket kimenteni?

Ez is jogos kérdés. A problémát persze ott kell megoldani, ahol keletkezik, így a menekültek és a migránsok problémáit is. De addig? Szerintem, aki igazán keresztény, nem hagyja a vízben a fuldoklót. És mi az, hogy keresztény Magyarország? Hallottunk már ilyet, méghozzá a múlt század harmincas, negyvenes éveiben, s kaptunk vele húsz év zsidógyűlöletbe mártogatott nemzetnevelést. A végkifejletre emlékszünk. Akkoriban a zsidókat kezelték masszaként, ma a menekülteket.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.