2019. január 29., kedd

AMEDDIG MEGTALÁLJÁK FINKELSTEIN KOTTÁJÁBAN A MEGFELELŐ PASSZUST

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- HACSAKNEM BLOG
Szerző: H.A.
2019.01.29.


...Van ez a NER-faék színvonalú kommunikációs taktikája a miniszterelnök úrnak, hogy egyrészt az elmúltnyolcév, amikor mindent elloptak, másrészt hogy ezzel szemben és bezzeg 2010 óta a gazdasági mutatók folyamatosan javulnak, ergo kizárt dolog, hogy jelentős méretű korrupció működne Magyarországon. Pedig de. Olyannyira mélyen dagonyázik az üzleti vállalkozása a korrupcióban, hogy Magyarország az elmúlt 2012 és 2018 között (azaz hét év alatt) kilenc pontot rontott a helyzetén: míg 2012-ben 100-ból 55 pontot szerzett, ez 2018-ra 46-ra esett vissza, és én a helyében nem nagyon lennék büszke arra sem, hogy 2017-hez képest ez így is egy pontos szépítés.
Ezúttal is türelmesen megvárjuk, ameddig Kovács Zoltán megtalálja Finkelstein kottájában a megfelelő passzust, amivel a gonosz, globalista erők összeesküvéseként próbálja kimagyarázni ezt a világraszóló sikert, de addig is nézzünk néhány objektív megállapítást. Amelyekre persze rá lehet fogni, hogy Soros alá akarja ásni az Orbán nevű demokratikusan megválasztott kormányát, csak hát már a szellemileg alultápláltabb közönség se nagyon veszi be (igaz, különösebben az sem hozza lázba, hogy kilencedik éve az övét is lopják):
– az elmúlt években Magyarország és Málta regisztrálta az Európai Unióban a legdrámaibb visszaesést a korrupciós érzékelési index tekintetében, ezáltal Görögországgal, Bulgáriával és Romániával egy klubban rontjuk az európai levegőt;
– Közép- és Kelet-Európa országait az elmúlt 7 év kontextusában vizsgálva megállapítható, hogy Magyarországot leszámítva csak Szlovénia rontott (1 pontot) a saját helyzetén, míg a többiek valamennyien javítottak (beleértve azokat is, akik a nyomunkban lihegnek);
– ez az unortodox mércével mérve is szignifikáns visszaesés egyértelműen a demokrácia leépítését, valamint a civil társadalom és a független média gyors kivégzését tükrözi.
Orbán színvonal alatti, primitív hazugságaival és az őt érintő felelősséget zsigerből bagatellizáló, sértődött igehirdetéseivel szemben (sose volt még ekkora a jólét, mert ha korrupció lenne, akkor szegények lennénk, pedig a vak is látja, hogy hasítunk, meg különben is tegyenek feljelentést, ha nem tetszik a rendszer) egy olyan ország, ahol a miniszterelnök haverja és annak a haverja (Mészáros&Szijj) egy adott évben a közbeszerzések közel negyedére teszi rá a kezét, az egy korrupt ország. (A közelébe sem kerülhetnének a közbeszerzéseknek, ehhez képest százmilliárdos vagyonokat harácsoltak össze.)
Ha egy országban a miniszterelnök vejére írják a közbeszerzéseket úgy és azért, hogy másoknak esélyük se legyen indulni, akkor az egy korrupt ország.
Ha egy országban a korrupciót nem a szabályok ellenében, hanem a kétharmados hatalom által egyik napról a másikra elfogadott törvények szerint követik el (értsd: a legalizált korrupció a regnáló kormány legfőbb politikája), akkor az egy korrupt ország.
Ha egy országban a miniszterelnök és a kormány haverjai ellen induló eljárásokat a rendőrség bűncselekmény hiányában sorra szünteti meg , vagy az ügyészség futószalagon hivatkozik bűncselekmény hiányára, és el sem indítja azokat a fránya eljárásokat, akkor az egy korrupt ország.
Ha egy országban a javakat nem a teljesítmény, hanem a hatalom iránti lojalitás alapján osztják el, ha mindig ugyanazoknak az embereknek a kezébe kerül az utólag magánzsebekben köddé váló közpénz, akkor az egy korrupt ország.
Ha egy országban a Legfőbb Ügyészség, az Állami Számvevőszék és egyéb átpolitizált állami intézmények látványosan csak a hatalmon lévők politikai ellenfeleivel szemben intézkedik és teljesíti a politikai megrendelését, az egy korrupt ország.
Ha egy országban a kormánypárthoz közel álló üzleti csoportok, oligarchák, és kormány-tisztségviselők vásárolják fel és züllesztik kormánypropagandát toló szócsövekké a médiarogánumokat úgy, hogy közben az állami hirdetések túlnyomó részét felzabálják, akkor az egy korrupt ország.
Ha mindennek a tetejében ennek az országnak a kormánya közben azon dolgozik nagy erőkkel, és izzad ki magából különféle mesterterveket, hogy következmények nélkül folytathassa a fent szemléltetett gyakorlatot és hogy az Európai Ügyészséghez való nem csatlakozáson túl szétverjen minden érdemi jogállami kontrollt az Európai Unióban, valamint röhögve ignorálhassa az Európai Parlament és az Európai Bizottság minden korrupciót szankcionálni hivatott javaslatát, akkor az egy korrupt ország...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.