2019. február 10., vasárnap

FÉLMILLIÓAN LÉPTEK LE A FIDESZTŐL, DE...

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.02.10.


A Magyar Távirati Iroda - ismert rövidítéssel: MTI - nem közölte a Medián legújabb, januári kutatásának eredményét. Pedig az említett cég nem nyeretlen kétéves, ellenkezőleg: a legmegbízhatóbb közvélemény-kutatók egyike. Hogy mást ne mondjunk - és ez itt tényleg nem a reklám helye – a választások előtt ők szokták a legkevesebb hibával előrejelezni az eredményt.

Kisegítjük a nyilván csak feledékenységből hibázó MTI-t: a Medián mérései szerint az elmúlt három hónapban több mint félmillióan pártoltak el a Fidesztől, és három hónap alatt 43-ról 52 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint az országban rossz irányba mennek a dolgok. Igaz, Orbán Viktor pártja így is toronymagasan vezet, ráadásul az emberek 48 százaléka még mindig elégedett, de legalábbis nem elégedetlen. Vagyis, minden második magyar jónak, vagy minimum elfogadhatónak értékeli az Orbán-kormány teljesítményét.

Nem magától lett ilyen ez az ország. Tudjuk, hogy kik tették ilyenné, és sajnos, azt is tudjuk, kik azok, akik hagyták, hogy ilyenné tehessék. Utóbbiak, tisztelet a kivételnek, mi magunk volnánk. Azok a honfitársaink, akik akkor sem szóltak, amikor még szólhattak volna. Akik, butaságból, félelemből, közönyből hallgattak, vagy, mert azt hitték, vannak fontosabb dolgok is az életben, mint a demokrácia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.