2019. május 24., péntek

2022: MAGYARORSZÁG, ORBÁN UTÁN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.05.24. 


2022 után már nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Nem az ellenzék taszítja le a trónról – az övéi fosztják meg a hatalomtól. Azok, akik idővel felismerik, hogy a vezér meggyengült. Már nem ura a saját akaratának, szellemi képességei fogytán, bajai egyre nyilvánvalóbbak, olyannyira, hogy már nagy nehézségek árán sem lehet titkolni az emberek elől.

Három év múlva Lázár János lesz a miniszterelnök.

Lázár János jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak. Nem minden országnak lenne jó miniszterelnöke, a legtöbb helyen nem is lehetne belőle miniszterelnök, de Magyarország igen alkalmas hely arra, hogy Lázár Jánosból bármi legyen.

Simulékonyság és keménység, visszafogottság és gátlástalanság, diplomáciai érzék és annak a hiánya.

Akinek mindene van, az annyit is ér.

Magyarország Lázár kormányzása idejében már utolsó napjait éli az Európai Unióban. Az uniós országok ugyanis addigra végképp megunták, hogy Lázár elődje, Orbán Viktor és kormánya folyamatosan sértegeti őket. Hogy csak a piszkos pénzük kell a magyaroknak, de az nagyon. Elzárják a pénzcsapokat, a még megmaradt, alaposan megcsappant utalásokat átláthatósághoz kötik. Akkor meg ugye, minek nekünk az Unió? Az értékeit megvetjük, csak a pénzük kell, de pénzt máshonnan is tudunk szerezni. Igaz, drágábban, de ezt nem kötjük a nagyközönség orrára.

Népünnepélyek kísérik majd országszerte a kilépésünket szentesítő népszavazást. A ma még uniópárti magyarok kétharmada a kilépés mellett fog szavazni. Felépül az első magyar-azeri balta-összeszerelő üzem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.