2019. május 3., péntek

MINDENKI TUDJA, HOGY NEM KELLENE IDE SZÁLLODA, MÉGIS MEGÉPÍTIK

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2019.05.03.



A főépítészeknek is gondjai vannak a fonyódi szálloda terveivel, azok mégis zöld utat kaptak. A beruházó sportegyesülettől a szálak korábban Tiborcz Istvánig vezettek, ez már nincs így, de láthatóan továbbra sincs köze a sporthoz.

Hol volt korábban a Hotel Fonyód?
Éppen a romjain áll

– világosítottak fel a Fonyódi-hegy lábánál. A déli parti város egyik legszebb részén, a focipályától néhány méterre a domboldalba épített szálloda működött évtizedeken keresztül. A négyemeletes sportszállót anno a helyiek téglajegyeiből építették egy háromhektáros önkormányzati területre, az utóbbi években viszont teljesen elhanyagoltan, romosan állt a hegy lábánál – ekkoriban már az OTP Faktoring tulajdonában –, mígnem lebontották.

A képviselőtestület elképzelése 2017-ben az volt, hogy taopénzből felhúznak két másik sportpályát és egy sportcsarnokot, a focipálya és a régi sportszálló helyére pedig négycsillagos szálloda épül, ilyen ugyanis nincs a környéken. Hidvégi József polgármester akkoriban azt írta Facebook-oldalán, hogy bár az elmúlt években több befektető is megnézte a sportszállót, mind attól tette függővé a romos épület felújítását, hogy a szomszédos sportpálya területét vagy annak jelentős részét is megvásárolhatja. A tervek akkor az Index cikke szerint egy kétmilliárdos beruházásról szóltak, ám a sportpálya és a szálló telkét végül nem vonták össze, mivel az érdeklődő Pelso Polgári Sportegyesület az utolsó pillanatban visszavonta a sportpálya megvételére beadott pályázatát, így a beruházó végül csak az egykori szálló helyére építkezhet.

Az így nagyjából egymilliárd forintos beruházás látványterve már el is készült, de a megálmodott hotellel a megyei és az állami főépítésznek is gondjai vannak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.