2019. augusztus 15., csütörtök

MA IS SZÜKSÉG LENNE EGY WOODSTOCKRA - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: KLUBRÁDIÓ / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2019.08.15.


A Fidesszel szembeni frusztráció egyre erősebb. Középkelet-Európa, bár EU-ellenes, ragaszkodik az uniós tagsághoz. A rockzene az ellenállás jelképe lett. Nemzetközi lapszemle.

Dél-Korea legnagyobb hírügynöksége, a Yonhap News Agency fotóval illusztrálta azt a hírt, hogy Hajdu János, a TEK vezetője megköszönte a Hableány-tragédia áldozatainak megtalálásában segítő dél-koreai búvárok munkáját, és ez alkalomból emlékplakettet is küldött a hat mentőnek. A május végén, a Dunán történt tragédia 28 áldozatot követelt, ebből 25 dél-koreait megtaláltak a folyó mélyén, egy továbbra is hiányzik. A hajó magyar kapitányának és matrózának holttestét is megtalálták.

„A Fidesszel szembeni frusztráció egyre erősebb”

A baloldaliak szövetségre lépnek a nácikkal, csakhogy megállítsák az idegenek bevándorlását Magyarországra – címmel közöl elnagyolt elemzést a David Horowitz nevével fémjelzett FPM portál, azaz a Frontpagemag. S itt alapvetően a Jobbikhoz pártolás teóriáját adja elő a maga módján Daniel Greenfield, a cikk szerzője, aki szerint a rasszizmus a Jobbik DNS-be van kódolva. Mert nézzük csak Schneider Tamást, aki skinhead múltját és azt sem tagadja, hogy vasrúddal vert meg 1992-ben egy roma embert. Vagy itt van Gyöngyösi Márton, aki össze akarta írni a zsidókat, mivel nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek. De manapság nagyot fordult a világ. A Fidesszel szembeni frusztráció egyre erősebb – tekintve, hogy az acélmarokkal kapaszkodik a hatalomba. Mindennek következményeként egy hónapja összeállt az a szövetség, amelybe a Jobbik és azok a pártok tartoznak, amelyek egykor könyörtelen kritikusai voltak a pártnak. Kitalálták, hogy az októberi helyhatósági választás erejéig a mögé a jelölt mögé állnak, aki a legesélyesebb a Fidesz jelöltjét legyőzni, bárki legyen az, akár jobbikos. A Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder már februárban hangot adott súlyos aggodalmának. Annak ellenére, hogy a Fidesz továbbra is a legnépszerűbb párt, a baloldal hajlandó arra, hogy ily módon megossza a jobboldalt. S a cikk szerzője belátja, hogy ez akár be is jöhet. De ha bejön, a történelem maga alá temeti őket. Mint ahogy például a baloldal is együttműködött a nácikkal a háborúban. Vagy például miért hallottunk keveset arról is, hogy a baloldaliak miként nyomták el a náciellenes filmeket Hollywoodban?! (A cikk után sok kérdőjel marad bennünk, például az, hogy a címben megfogalmazott állításról végül egy szó sem esik).

Varga Mihály győzelmi jelentése

A kanadai Financial Post Varga Mihály pénzügyminisztert idézi, aki 2019-re is kiváló mutatókat prognosztizált, mint mondta: 4,3-4,4% GDP növekedést vár. Az első két negyedévben hazánk GDP-emelkedése 15 éves csúcsot döntött, s a tendencia az év hátralevő részében sem szakad meg..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.