2019. augusztus 9., péntek

SZARSZAGORSZÁG

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.08.09.


Csütörtökön este penetráns szarszag árasztotta el Budapestet. Senki sem tudta, honnan jön a szag, mindenki gyanús volt mindenkinek, az emberek furcsán néztek egymásra, elméleteket gyártottak, konteók születtek. Volt, aki a migránsokat okolta, akadt, aki Brüsszelt, míg másoknak a melegek voltak gyanúsak. Ez utóbbiban lehet valami, igaz, nem úgy, mint azt néhány homofób elmeroggyant gondolja. Négy évvel ezelőtt, 2015 júliusában ugyanis már volt szarszag Budapesten, és akkor valamilyen furcsa véletlen folytán a bűz épp egybeesett a melegek felvonulásával. 2015. július 11-én az alábbiakat írtam erről.

Penetráns szarszag terjengett tegnap Budapesten az Andrássy úton, az Opera környékén. Lehetne finomabban is fogalmazni, a nyomdafestéknek jobban tetsző kifejezéssel, a kényesebb ízlésűek mondhatják fekáliának, vagy ürüléknek. A Magyar Távirati Iroda, amely a magyar emberek tájékoztatásával lett megbízva, sehogyan sem fogalmazott ezzel kapcsolatban. Az ő ingerküszöbüket nem érte el a szarszag, talán beteg a szaglásuk, de az is lehet, hogy nem akarták megzavarni a magyar embereket ilyen pitiáner üggyel.

Hogy miként került oda a disznótrágya – merthogy jelen állás szerint valakik, valamikor ezzel tisztelték meg a virágágyásokat – máig nem tudni. Talán nem is fog kiderülni soha: a szarszag elszáll, még a legérzékenyebb szimatú rendőrkutyák is csak bottal üthetik majd a nyomát.


Vannak találgatások, miszerint a Budapest Pride ellen tüntető derék kirekesztők tisztelték meg a felvonulást ezzel a sajátos, rájuk jellemző módszerrel. Mások úgy tudják, a Fővárosi Önkormányzatnak épp ezen a napon támadt hirtelen trágyázhatnékja. Gondozni kell ugyanis a növényeket, javában tart a turista szezon, mit szólna a világ, ha nem mutatnának szépen a virágaink.

Magyar utcára magyar szart!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.