2019. október 17., csütörtök

A FIDESZ-VEZETÉS ÚTJA A BORKAI-PÁNIKTÓL A SEMMI PÁNIKIG

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF, PETŐ PÉTER
2019.10.17.


Semmi pánik – nyugtatta az ATV szerint a Fidesz-frakciót Orbán, noha péntek óta más sem volt a pártban, mint pánik. A Fideszben szokatlan zavart Kövér László döntése, a miniszterelnök közbelépése, valamint a váratlan bajt jelző adatok okozták. Összefoglaljuk, hogyan került nyomás alá a párt Borkai-ügyben, és miként választották azt a kimenetet, ami – az értelmezések szerint – jelentős károkat okozott nekik.

"Semmi pánik"

– mondta az ATV információja szerint a Fidesz-frakció Balatonalmádiban rendezett zárt ülésén Orbán Viktor, amikor az önkormányzati választás eredményét értékelte. Ugyanakkor más sem érződött a kormánypárton a voksolás előtti napokban, mint pánik. Ennek leglátványosabb jele pénteken Borkai Zsolt győri sajtótájékoztatójának meghirdetése, majd lemondása volt, amihez a Fidesz vezetésében uralkodó két ellentétes taktikai megfontolás vezetett. Vagyis lapunkhoz hasonló információk jutottak el, amelyeket a Népszava csütörtökön megírt.

Forrásaink szerint a pártközpontban az utolsó hét közvélemény-kutatási eredményeinek elemzéséből arra jutottak, Borkai a szex- és korrupciós botránya ellenére elég jól áll ahhoz, hogy újra megnyerje a győri polgármester-választást. Ebben nem tévedtek, vasárnap legyőzte ellenzéki kihívóját, a DK-s Glázer Tímeát. Ugyanakkor a választás közeledtével már az is látszott, hogy országosan komoly támogatottságvesztést okozhat a Fidesznek a hatalmas érdeklődést kiváltó ügy, a legutolsó, hétvégi számok már jelezték a veszélyt. Mint két nap múlva kiderült, ez be is jött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.