2019. október 17., csütörtök

AZ I. ÉS A VIII. KERÜLETBEN IS MEGTÁMADTÁK A VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉT - JÓZSEFVÁROSBAN MINDEN OLYAN EGYÉNI KÖRZETET IS, AHOL NEM A FIDESZES NYERT.

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2019.10.17. 


Miután a IX. kerületben a jegyző nem engedte hivatalba lépni a választáson győztes Baranyi Krisztinát, kiderült, hogy az I. és a VIII. kerületben is hasonló történt - tudta meg a Mérce. 

A Várnegyedben, ahol nagyon szoros eredménnyel, mindössze 121 szavazattal nyert V. Naszályi Márta, a vesztes polgármester Nagy Gábor Tamás személyesen jelezte utódjának: leadták a kifogást. Erről azonban az új polgármester még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott, így azt sem tudja, hogy pontosan milyen kifogással támadták meg a választás eredményét. 

Szintén nem tudnak semmit az okokról a VIII. kerületben, ahol Pikó András 269 szavazattal nyert Sára Botond előtt. Ott továbbá az összes olyan egyéni körzet eredményét is megtámadták, ahol ellenzéki képviselők nyertek. Ilyen egyébként a 12 körzetből tízben történt. 

Pikó András a Mércének elmondta, bár nehéz pontosan kiszámolni, de ha a Fővárosi Választási Bizottság a végsőkig kihasználja a határidőket, akkor az alakuló ülést november közepéig-végéig is kitolhatják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése