2019. október 28., hétfő

A MEGVALÓSULT AMERIKAI ÁLOM

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Éva
2019.10.28.


Az amerikai álmot sokan kergetik, sokan hiába, ám Éva története azt mutatja meg, hogy kemény munkával, kitartással (és persze segítséggel) még a lehetetlennek tűnő helyzetben is akad megoldás. Az egész hat éve egy kirándulással indult.

„Történetem 2013-ban kezdődött, amikor elhatároztam, hogy szeretnék kimenni Amerikába kirándulni.

Mivel az európai ember szemében AMERIKA az csak AMERIKA, vagyis annyira messze van, annyira elérhetetlennek tűnik, mind távolságban, mind anyagilag, mindemellett valamiféle misztikum övezi a létét, a csomó hátborzongató vagy épp romantikus hollywoodi filmek világa, hatalmas felhőkarcolókkal amik gyakran a ködbe vesznek, vagy éppen felhők között lebegnek... látni az amerikai embereket, akik sietve szelik az utcákat sportcipőben, de elegáns öltözékben, ami kissé viccesnek is hat az európai szemében.

Nézegettem videókat, fényképeket, utazási irodákat miként is vágjak bele egyedülálló nőként ennek az utazásnak... A célállomásom New York volt, mert mindig is szerettem volna látni, amit a filmekben ámulattal néztem.

Egy sorsfordító utazás

Első utazásom ideje 2015 nyara lett (30 évesen), 2 hét önállóan tervezett út volt, amit 1 évig magam terveztem meg mindenféle külső segítség nélkül, célként, ahogy említettem New York, Washington, Philly és a Niagara vízesés.

Minden napom beterveztem, előre megvett jegyekkel, (nagyon hasznos, azóta is mindenkinek ezt ajánlom), mert úgy siklottam be a jegypénztáraknál álló 2 órás sorok mellett, mintha örök VIP tagja lennék az adott Intézményeknek.

A napjaim összefoglalva, összevissza és körbebicikliztem a Central Parkot, ebédeltem a Rockefeller Center tetején, fotóztam a Top of the Rockból, látogatást tettem a Statue of Liberty-hez (az öreg hölgyhöz) az első reggeli hajóval.

Egy napos fakultatív programot szerveztem magamnak, elvittek repülővel idegenvezetővel a Niagara vízeséshez, amit mind a 2 oldalról a kanadai és az amerikai oldalról is megnézhettem. Egy napot töltöttem szintén amerikai idegenvezetéssel Washingtonban és Philly-ben is.

Számos helyen voltam még Manhattanben, a MET-ben, ahol nem tudtam, hogy akár az ember ingyen is bemehetne, én $20 fizettem, de nem bántam, mivel hatalmas művészetkedvelő vagyok, lévén, hogy magam is festek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.