2019. október 17., csütörtök

„HOL VAN MAGYARORSZÁG? AZ A HARMADIK VILÁG?"

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2019.10.17.


Elég komoly felzúdulást keltett múltkoriban Világpolgár angliai posztja, finoman szólva is kapott hideget-meleget, de legalábbis alaposan megosztotta az olvasókat és a kommentelőket. Összeszedte az akkor és azóta felgyülemlett válaszait és posztban reagált a véleményekre.

„Szeretnék reagálni néhány kommentre és szeretném alátámasztani az előző cikkben írottakat tényekkel is. Egy felmérés alapján a turisták a magyarokat udvariasnak, az angolokat bunkónak tartják.

Nem látszik a Brexit eredménye?

Én nagyon sok bezárt üzletet láttam az utóbbi években, az újságok szerint elég sok munkahely és bank vont ki milliárdos nagyságrendű tőkét az országból. Tovább az angol font az utóbbi két évben máris óriásit zuhant. Szerintem csak a vak nem latja.

Konkrétan nagy cégek mentek tönkre, boltokat zárnak be. Nem akarok konkrét neveket emlegetni, utána lehet járni, ezek publikus adatok, rá lehet keresni, „companies bankrupted 2018 uk”.

Azért linkelnék pár, a témát taglaló írást, például a Guardianról, a CNBC-ről, a Financial Timesról vagy a BBC-ről.

Tehát ez nem csak vészmadárkodás, a helyzet igenis komoly. Ebben a cikkben például a fotót érdemes nézni, egész utcányi kiadó üzlet. Mindez érezhető az utcákon is mindenhol.

Munka a londoni Cityben

Ahhoz sok szerencsét. Lehet, hogy valakinek összejön, de alapból London nagyon drága. Ahhoz, hogy a Cityben valaki megvesse a lábát, valami nagyon komoly munka kell.

Amikor azt írom, hogy drága, akkor az nagyon komolyan drága, mint például New York vagy Svájc. New York drágább, a Central Park mellett például 5000 dollárnál kezdődnek az albérletárak, természetesen havonta.

London belvárosában ez könnyedén 2000-3000 font, kivéve, ha valaki egy szobát akar megosztani valakivel a külvárosban. Vagy szerencsével egy kis szobát. Ha 400-500 font körül megússza, akkor szerencsés.

New York külvárosában 2000 USD is reális ár, bár nem szobára, ennek is utána lehet járni. Tapasztalataim alapján ezek természetesen körülbelüli árak, de nagyjából lefedik a valóságot.

Marhaság, amit Magyarországról és az angolszász kultúráról írtam?

Orbánéknak igaza van abban, hogy korlátozni kell a bevándorlást.

Egyébként meg az se zavarjon senkit, hogy magyar bérekért velünk dolgoztatnak európai piacra az európai átlagbér töredékéért. Aztán meg jön a panasz, hogy keveset keresnek az emberek.

Tönkreteszik a mezőgazdaságunkat, rontják az élelmiszerek minőségét. Bizony sok olyan magyar probléma van, amit kimondottan a nyugati tőke okoz. Látszik, hogy nem veszik észre. Csak érzik, hogy az ország nem úgy működik, mint kéne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.