2019. október 17., csütörtök

HOGY NÉZHET KI MAJD A TIBORCZ-ADÓ? - SOK LUXUSINGATLAN UTÁN EGY FILLÉR ADÓT SEM FIZETNEK MOST AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.10.17.



Az új főpolgármester már elég sokat elárult arról, hogy milyen intézkedésekkel javítja majd Budapest helyzetét. Ehhez azonban forrás kell, amihez részben a belengetett Tiborcz-adó is alapot adhat. Az Azénpénzem.hu megvizsgálta ezzel kapcsolatban a jelenlegi jogi helyzetet, az önkormányzatok ingatlanadóztatással kapcsolatos gyakorlatát.

Az új főpolgármester, Karácsony Gergely komplett programot tett közzé. Mostanra kiderült, hogy az ebben szereplő ígéretek a teljes ciklusra vonatkoznak. Így például azt, hogy a 14 éven aluliak ingyenesen utazhassanak a közösségi közlekedés járművein, fokozatosan valósítják meg. Az ATV Egyenes beszéd műsorában Karácsony elmondta: az alakuló ülés valószínűleg november elején lesz, attól függően, hogy lesznek-e a választással kapcsolatban jogorvoslati eljárások (amelyek végét meg kell várniuk). Ennek napirendi pontjait már összeállították, amelyek között sok konkrét intézkedés lesz. Ilyen például, hogy a díjmentes utazás korhatárát egyelőre csak a jelenlegi 6 évről 7 évre emelik.

Az új főpolgármester a gyorsan megvalósítható intézkedések között említette a regisztrált álláskeresőknek ingyenessé tett tömegközlekedést, a rabszolgatörvény fővárosi cégekben alkalmazásának betiltását és a klímavészhelyzet kihirdetését. Csak a második körben jöhet a szociális védőháló működésének áttekintése a kerületi polgármesterekkel.

Mint elmondta: a magyar adórendszer rendkívül igazságtalan az átlagnál kisebb jövedelműekkel. Ők azok, akik miközben befizetik Európa legnagyobb áfáját, a legmagasabb adóterhet is kénytelenek viselni jövedelmük után. A lakhatási célú beruházásokra, bérlakások építésére, felújítására a forrást Budapest legalább részben a luxusingatlanok megadóztatásával teremtené elő
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.