2019. október 25., péntek

SAJNÁLOM KÖVÉR LÁSZLÓT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.10.25.


De tényleg. Nem is tudom mikor láttam utoljára mosolyogni ezt az embert, mindig olyan ábrázattal közlekedik, mint aki iszonyatos terheket cipel a vállán. És valószínűleg így is van: szigorúsága, markáns vonásai belülről jönnek, nem magára erőltetett álarc. Neki küldetése van: meg kell változtatnia a világot. Azt persze nem lehet pontosan tudni, hogy az ő esetében mit is jelent a világ, annyit azonban igen, hogy bizonyos emberfajtát nem tud elviselni a környezetében. Illetve nem pusztán a környezetében; egyáltalán, hogy léteznek.

Kövért a sorsa a Parlament elnöki székébe emelte 2010 nyarán, azóta ott ül a pulpituson, és egyre rosszabb a közérzete. Láthatóan határozottan zavarja, hogy az országgyűlésben ülhetnek olyanok is, akik más politikai nézeteket vallanak, bár őszintén szólva ma már nehezen tudnám meghatározni, hogy ő maga milyen nézeteket vall. Minden megszólalása, akár ott az ülésteremben, akár másutt vendégként, teli van meglepetéssel.

A minap például azt közölte, hogy a fékek és ellensúlyok – szerinte egyensúlyok – egy nagy marhaság, Hadházyt pedig az elnöki trónon ülve nevezte primitív, ostoba fajankónak. Az előbbi csak azért aggasztó, mert mégiscsak a népképviselet nevében beszélt, mint annak elnöke, és mint ilyen illene legalább azt éreznie, hogy maga a T. Ház is egyfajta ellensúly – igaz nem a mostani -, az utóbbi meg azért, mert nagyjából ennyire becsül meg minden olyan képviselőt, aki nem az ő – azaz a Fidesz - oldalán ül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.