2019. október 25., péntek

A VIETNÁMI PRIDE TESTKÖZELBŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Tshabee
2019.10.25.



Vajon mire elég egy nap egy városban? Általában arra, hogy az ember végigszaladjon a nevezetességek egy részén. Tshabee egy napot töltött a vietnámi Ho Chi Minh City-ben, de azért érték érdekes élmények.

„Két éve már, hogy életemben először Vietnámba utaztam, és szét tudtam nézni picit Hanoi-ban. Azóta már háromszor voltam Ho Chi Minh Városban (avagy Saigon-ban), ami az ország déli részének a központja, és ránézésre Vietnám legfejlettebb városa is egyben. Mind kulturálisan, mind gazdaságilag.

Most harmadjára végre eljutottam oda, hogy jusson egy teljes napom városnézésre, úgyhogy meg is osztom a látottakat...

Az eredeti terv szerint hétfő reggeli géppel mentem volna, és szombat reggel utaztam volna vissza, de közbeszólt a Faxai tájfun, és a járatváltozásoknak köszönhetően végül kedden reggel mentem, és csak szombat késő este jöttem haza.

A szállodám a város központjában, az 1. kerületben volt, amit Japán Negyednek is hívnak, leginkább mert sok japán élt, és él ezen a környéken, illetve rengeteg japán üzlet és étterem található itt.

Mivel a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető közelségben volt, a hirtelen jött szombati szabadidőmet arra használtam, hogy meglátogassak néhányat...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.