2019. december 16., hétfő

A KORMÁNY BELÁTTA: TÚL KEVESET SZÁMOLT AZ OKTATÁSRA

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: JUHÁSZ DÁNIEL
2019.12.16.


Tízmilliárdokkal emelték meg a köznevelési előirányzatot, ki nem fizetett túlórákra, a tankerületek tartozásaira mehet a pénz.

Hozzájárult a kormány a 2019-es költségvetésben szereplő köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatás legfeljebb 32 milliárd 556 millió forinttal történő túllépéséhez – szúrta ki a december 10-i Magyar Közlönyben a Napi.hu. A portál emlékeztet: az eredeti összeg 230,3 milliárd forint volt, ez léphető most túl további 32,5 milliárddal. A vonatkozó rendelet azonban nem tér ki arra, mi indokolta a túllépést, illetve mire fordítható ez az összeg. 

– A kormány ezzel lényegében elismerte, hogy az idei költségvetésben is alultervezte az oktatásra fordítható összegeket – nyilatkozta lapunknak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Totyik Tamás szerint az emeléssel a ki nem fizetett túlórákat, pótlékokat és a tankerületek más adósságait rendezhetik. Felhívta a figyelmet arra, a 2020-as költségvetéssel is gondok lesznek: bár abban a köznevelési célú humánszolgáltatás és működési támogatást 251 milliárdra emelték, az idei évi túllépés is alátámasztja, hogy jövőre ez sem lesz elegendő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.