2019. december 3., kedd

NÉLKÜLEM

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2019.12.02.


Kitört - no, nem a pesti limbó-láz, hanem a nacionalista őrület, majd lecseng ez is, mint a többi, persze addig még hátra van Trianon évfordulója, addig azért húzós lesz a dolog.
Az ok ezidőtájt az Ismerős Arcok együttes dala, melynek bánatos elbőgése közepette egy focimeccsen nem állt fel az Index újságírója, miközben az összes khm... - szóval az összes szurkoló felállt.
Hogy neki miért kellett volna felállnia?
Hát mert a többiek felálltak, és ő ezzel leleplezte önmagát, miszerint ő nem egy vérből való azokkal, akik felálltak, ami - ki tudja? - talán nem is olyan nagy baj.
Habár kétségtelen, hogy hátrányos helyzetű, hiszen akik ott haptákba vágták magukat egy műdal hallatán, azok állandóan hirdetik: "Nincs az egész Dzsungelban olyan bölcs, jó, okos, erős és nemes nép, mint a Bender-log, a Majmok Népe!"
Az idézet a Dzsungel könyvéből való, melyből kiderül, hogy a Vadon Népe erősen lenézi a majmok népét, mert "Nincs törvényük, nincs vadászkiáltásuk, nincsenek vezetőik - csak bolond szavaik vannak, és apró, nyúlkáló, tolvaj kezük.
Az én hibám lesz, ha itt éhen halok, vagy megölnek" - gondolta Maugli, és igaza volt, különösen a tolvaj kezek tekintetében.
Szóval eljutottunk oda, hogy azok, akiknek taknyuk-nyáluk összefolyik egy ilyen enyhén giccses dal éneklése közben rá akarják kényszeríteni a velük való azonosulásra azokat is, akiknek még maradt csepp eszük ebben a tejjel-mézzel folyó Kánaánban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.