2019. december 22., vasárnap

ZAVAR AZ ERŐBEN, AKAD EGY KERESZTÉNY AZ AMERIKAI EVANGELIKÁLOK KÖZÖTT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.12.21.


Meghasonlás támadt az evangéliumi (az evangélikusokkal való tévesztés miatt magyarul is 
egyre inkább fonetikusan “evangelikálnak” nevezett) keresztény mozgalomban, akik a hatalom- és pénzéhes vezetőik (többségükben milliárdos tévéprédikátorok) manipulációja és hazugságai következtében a világ immorális szörnyetegének, Donald Trumpnak a támogatói, méghozzá az erkölcs nevében. A Trumpot támogató evangelikál vezetők élharcosa a Trump szerint “kívül-belül szép” Paula White, a háromszor elvált prédikátornő, aki Trumpnak Atlantic City szállodai szobáiban adott bibliaórákat, s 3 és fél millió dollárért lakást is vett Trump toronyházában, hogy azonnal kéznél legyen, ha Trumpnak bibliaórára lenne szüksége. Paula White volt a budapesti Hit Csarnokban is nemrég fellépett Benny Hinn szeretője is.

De nem csak ilyen közismerten romlott és erkölcstelen emberek, hanem köztiszteletben álló evangelikál vezetők is Trump támogatására szólítottak fel, mert Trump pénzt, hatalmat és olyan befolyást ígért nekik a támogatásért cserébe, amilyet eddig egyetlen republikánus elnöktől sem kaptak meg. Trump korlátoltságára jellemző, hogy ezeket az ígéreteit be is tartotta, és szektás álpróféták őrültségeit, a Bibliát hamisító követeléseit támogatta, mind az izraeli szélsőjobboldal támogatásával, mind “erkölcsi” ügyekben, amelyekben a Biblia nem teszi az egyház feladatává, hogy az állammal avatkozzon nem hívő emberek erkölcsi életébe. Az egész mögött leginkább a hetvenes évek végén kötött paktum áll, amikor az evangelikál keresztény vezetők megállapodtak a republikánus párt támogatásáról, cserébe védelmet, pénzt és befolyást szerezve. Ehhez találtak ki “erkölcsi” indokokat, elsősorban az abortusz ügyét, amivel fanatizálni tudják az orruknál fogva vezetett hívőket, hogy a republikánusokra szavazzanak.

Az amerikai neoprotestáns evangéliumi (evangelikál) mozgalom a politikai katolicizmust meghazudtoló módon fonódik össze az állammal a republikánus párt révén, amely politikai céljaira használja fel őket. Az elvtelenséget és a korrupciót mi sem bizonyítja jobban, hogy az Antikrisztus előképét, a világ legerkölcstelenebb szörnyetegét is hajlandóak voltak támogatni, és azt hazudták a híveiknek, hogy Trump megtért ember. Mivel az erkölcstelenség visszaszorításának hazugságával tudják a hívők millióit rávenni arra, hogy az agyukat a konyhában hagyva szavazzanak vakon arra, akikre ők mondják, megrontották magát az evangéliumot, a kereszténység tartalmát is, mintha a kereszténység az erkölcsről és az evilág állami erővel történő megjobbításáról szólna. Az amerikai evangéliumi kerestzénység oda jutott, hogy tárt karokkal üdvözölné az Antikrisztust, ha megjelenne, és a melegek, az abortusz, a gendertudomány üldözését ígérné nekik (a vezetők pénzzel és hatalommal való kitömése mellett), amit szívesen meg is tenne.

Annál is inkább, mert az “erkölcsről” szóló farizeus tanítás a legkiválóbb formája annak, hogy az evangéliumot, a meváltást, a hitből való megigazulást, és ezzel az egész kereszténységet meghamisítsák. Ezért ma már nem kérdés, hogy az evangéliumi (evangelikál) keresztény mozgalom, amelynek legismertebb magyarországi része a Hit Gyülekezete, a Jelenések Könyvében található “parázna asszony”, a hamis egyház része lesz, amely a történelmi katolicizmussal a “közös értékek” mentén összefonódva majd az Antikrisztus világbirodalmán, a Fenevadon lovagol. Erre mondja a Biblia, hogy “fussatok ki Babiloból, hogy ne legyetek részesei a bűneinek”. Nem is olyan nagyon régen a Hit Gyülekezete még ugyanezt állította, azóta maguk is beálltak a “parázna asszony” hamis egyházába, és azonosultak Babilonnal, Jézabel varázslásával. Ők is egy keresztényfasiszta diktatúra, Orbán rendszerének támogatói lettek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.