2019. december 22., vasárnap

ŐRÜLT KÍVÁNCSISÁG KELL – INTERJÚ KADARKAI ENDRÉVEL

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: KRAUSZ VIKTÓRIA
2019.12.21.


Mániákus készülő, de ma már tudja, a túlzott felkészüléstől az ember elveszítheti az érdeklődését. Több száz televíziós és internetes interjúval a háta mögött újabb formátumokon gondolkodik. Februárban például élőben, színházban fog mélyinterjúkat készíteni. Beszélgetés Kadarkai Endrével.

Milyen érzés, amikor „akasztják a hóhért”? 

Én kérdezni szeretek. Válaszolni egy másik szerep, ráadásul nem is tartom magam különösebben érdekesnek. Tesz az valamit hozzá, ha a kérdezőről többet tudunk? Szerintem nem, de lehet, hogy ez csak szemérmesség a részemről. Valószínű, jövőre ez változni fog, annak köszönhetően, hogy Kende-Hoffherr Krisztinával, az ország szerintem első számú sztármenedzserével folytatom az utamat. 

Egy kikötésed volt: politikáról ne kérdezzelek. Miért? 

Nem tisztem erről megnyilvánulni. Több mint 15 éve úgy vagyok jelen riporterként, hogy nem derült ki a politikai preferenciám a nézők számára, mert nem is fontos. Van véleményem, de ezt csak a bará­taimmal osztom meg, egyébként nem is vagyok politizáló alkat. Vigyázok, hogy ne legyen pártpolitika a műsoraimban sem, engem az emberi motivációk érdekelnek. 

A napokban zajlott egy tüntetés a fővárosban: több ezren álltak ki a kultúra szabadságáért, a színházakat még rosszabb helyzetbe taszító törvénytervezet ellen, a független társulatok mellett. Másnap a képviselők megszavazták az eredetinél egy fokkal enyhébb törvényt. Általában művészekkel, színészekkel beszélgetsz, tehát szakmailag is érinthet. 

Nem foglalok állást ebben a kérdésben. Egyszerűen nem dolgom ele­mezni politikai eseményeket. Nekem a kérdezés a dolgom. 

A Nap-keltében kezdted a riporteri szakmát 18 évesen, később évekig az akkor Széles Gábor tulajdonában lévő, erősen jobboldali EchoTv-ben volt két műsorod, amiket aztán vittél magaddal a Story Tv-be is, most pedig a Klubrádióban is hallható vagy. Mindenhol megvolt a szabadságod? 

Sugalmazások voltak majdnem mindenhol, de ezek nagy része nem ütközött az elveimmel. Illetve, amikor igen, akkor nemet mondtam. De mivel visszafelé nem szoktam lövöldözni, nem mondok részleteket. Alkalmatlan is lennék arra, hogy valamilyen politikai koordináta-rendszernek megfelelve készítsek műsort. Sosem voltam és nem is leszek kiszolgálója semmilyen politikai célnak. Mindig a szakmaiságot tartom szem előtt, ez a hitelesség egyik záloga, szerintem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.