2020. január 15., szerda

TIZENKÉT KÉRDÉS, MELYEKRE JÓ LENNE, HA EGYSZER VÁLASZOLNA NOVÁK KATALIN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2020.01.14.


Meglepően kínos kérdést kapott a minap a baráti sajtótól Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. A Magyar Nemzet ugyanis azt a kérdést tette fel a Fidesz egyik meghatározó politikusának, hogy mit szólt volna annak idején, ha a Gyurcsány-kormány nevezett volna ki valakit diploma nélkül helyettes államtitkárnak? A 22 évesen fiatalokért felelős helyettes államtitkárként hivatalába lépő Rácz Zsófia kedvéért ugyanis még törvényt is módosított a kormánypárti kétharmad, és a Fideszen belül is volt némi morgolódás az eljárás visszásságai miatt. Csak gratulálni tudunk a kormánylapnak az igen kézenfekvő kérdésért, ám volna még néhány javaslatunk, milyen témákban lenne érdemes faggatni Novák Katalint. Íme, a kérdéseink a Magyar Nemzet által felvázolt tematikában:

1. Nem tiltakozott volna-e, ha a Gyurcsány-kormány idején a magánnyugdíj-pénztárak szinte teljes vagyonát államosítják, és az embereket azzal riogatják, hogy a pénzüket kezelő pénzügyi szervezetek „eltőzsdézték” a pénzüket? Ami persze nem volt igaz.

2. Mit szólt volna hozzá, ha a Gyurcsány-kormány ideje alatt a Nemzeti Bank elnöke magánalapítványokba szervezi ki a forintátváltásból keletkező nyereséget, majd ezek élére saját bizalmasait ülteti?

3. Nem lett volna kiakadva akkor, ha a Gyurcsány-kormány idején olyan módosítást fogadnak el, mely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy a munkavállalók akár évi 400 óra túlórára kötelezzék a munkavállalókat?

4. Nem borult volna-e ki azon, ha a Gyurcsány-kormány közpénzből focistadionok tucatjait építi fel, ráadásul a legtöbb támogatás a miniszterelnök kedvenc csapatának jutna?

5. Mit szólt volna hozzá, ha a Gyurcsány-kormány minden előzetes egyeztetés és szakmai konzultáció nélkül bejelentette volna egy oroszok által finanszírozott és épített atomerőmű építését?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.