2020. március 18., szerda

MENTENÉK A VÁLLALKOZÁSOKAT ÉS A MAGÁNSZEMÉLYEKET A TELJES CSŐDTŐL - A BANKOK SZERINT IS INDOKOLT A HITELTÖRLESZTÉSI MORATÓRIUM, DE NEM MINDENKINEK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.03.18.


Adócsökkentés, adófizetési könnyítés, járulékcsökkentés, hitelek törlesztési moratóriuma –ez mind segíthet a vállalkozásoknak túlélni a koronavírus-járványt. A lakosságnak is kellene a támogatás, a bankok már nyitottak a törlesztési moratóriumra.

Az Adótanácsadók Egyesülete a már a múlt héten azt kérte a kormánytól, hogy ne büntessék a vállalkozásokat, ha csúsznak az adatszolgáltatással és a bevallással. A koronavírus miatt hozott óvintézkedések ugyanis súlyosan nehezítik a könyvelők munkáját, sőt egyre inkább úgy néz ki, hogy el is lehetetlenítik. Az adótanácsadók most újabb javaslatcsomagot küldtek a pénzügyminiszternek, ami a vállalkozások túlélését segíthetik.

Kérésük szerint lehetővé kellene tenni a kisvállalkozásoknak, hogy a jelenlegi árbevételi korláttól függetlenül év közben is bejelentkezhessenek a pénzforgalmi áfa alá. Így csak akkor kell áfát fizetniük, ha a vevőjük is fizet. Lehetővé kell tenni azt is, hogy aki ezt nem választja, vagy nem választhatja, az 2019. év egy havi, negyedévi bevallott áfája átlaga alapján fizethessen áfaelőleget.

Ha valaki nem tud áfabevallást, nyilatkozatot beadni, és az áfaelőleget megfizette, mentesüljön a pótlékok alól! Kérik minden áfával kapcsolatos (belföldi, EU-s) összesítő nyilatkozat beadási kötelezettségének felfüggesztését is.

Kérik, hogy bérek utáni adókat, járulékokat egy egyszerű számítással a kifizetett nettó bérből lehessen megállapítani, és a NAV-nak adó- és járulékelőlegként megfizetni, ha nem tudta a vállalkozás könyvelője/bérszámfejtője időben kiszámítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.