2020. augusztus 20., csütörtök

SEGÉLYKIÁLTÁS A FIATALOKÉRT, AKIKKEL KEGYETLENÜL ELBÁNIK A KORONAVÁLSÁG

NAPI.HU
Szerző: KOMÓCSIN SÁNDOR
2020.08.20.


Olyasvalaki szólalt meg ez európai fiatalok képviseletében, akitől múltja alapján nem számíthattunk ilyen gesztusra. Mario Draghi, az Európai Központi Bank volt elnöke felhívta az európai kormányok figyelmét arra, hogy a koronaválság idején felvett hiteleket lehet rosszul és jól elkölteni.

Az európai fiatalok találtak egy hőst, aki kiáll az érdekeikért: Mario Draghit, az Európai Központi Bank volt elnökét - véli Ferdinando Giugliano, a Bloomberg publicistája. Draghi első jelentős beszédében, amit távozása óta tartott, a tinédzserek és a huszonévesek szövetségeseként lépett színre, éppen akkor, amikor ennek a generációnak veszélybe került a jövője. Egészségügyi nézőpontból a koronavírus elsősorban az időseket fenyegeti, az a gazdasági válság azonban, amelyet járványos terjedése okozott, a fiatalokon veri el a port - többféleképpen.

A legközvetlenebb káros hatást azzal gyakorolja, hogy aláássa a tanulásukat a közoktatásban és az egyetemi szinten is. Kezdődött a karanténnal, ami szétzilálta az oktatást, folytatódik a szociális távolságtartás szabályának betartásával, ami továbbra is akadályozni fogja, hogy a tanulásra koncentráljanak. A mások káros hatás, ami a fiatalokat éri, a gazdasági válságból fakad. Ők azok, akiknek állásai a legkevésbé védettek, és akiknek a legkevesebb pénzügyi tartaléka van a munkanélküliség átvészelésére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.