2020. október 14., szerda

ELŐSZÖR JOGILAG SZÜNTETIK MEG AZ SZFE-DIÁKOK STÁTUSZÁT, UTÁNA JÖN AZ ERŐSZAK - EGY INGATLANTULAJDONOS ÉRVÉNYESÍTI A TULAJDONÁVAL KAPCSOLATOS JOGAIT EGYKORI SZFE HALLGATÓKKAL SZEMBEN, AKIK MAGÁNEMBERKÉNT GARÁZDÁLKODNAK AZ INGATLANBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.10.13.


Szarka ezredes intézkedik, a parancsnak megfelelően felhívta az SZFE Vidnyánszky-puccsot támogató munkatársainak figyelmét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot az egyetemet elfoglaló diákokkal szemben, fizikai kontaktus ne jöjjön létre. Szarka ezredes ezzel egyidőben törvénytelennek nyilvánította az SZFE diákjai és tanárai által létrehozott és működtetett “tanköztársaságot”. Ezzel megvonta a tanköztársaság legitimitását és törvényes voltát, amely ettől kezdve nem minősül az SZFE részének, hanem magánemberek vállalkozása.

Szarka ezredes minden tanulót és dolgozót nyilatkoztat, hogy elfogadja-e az önkény által rájuk erőszakolt új vezetést.

Aki nemet mond, az kizárta magát az SZFE diákjai és munkatársai közül. A munkatársakat kirúgják (finoman fogalmazva: munkajogi következményei lesznek), ha együttműködnek az “egyetemfoglalónak” nevezett diáksággal. Ez magyarra fordítva azt jelenti, hogy a rezsim megpuccsolta az egyetemet, kihúzta az intézményt a diákok, a tanárok és az ott dolgozók alól, felszámolta az egyetem autonómiáját és magával vitte az egyetem nevét, rangját, pecsétjét, jogosítványait és a működés feltételeit. Ellopta az egyetemet. Aki nem fogadja el a diktatórikus intézkedéseket és az egyetem “keresztény” szellemiségű átalakítását, az kikerül az egyetemről és megszűnik az egyetemmel való jogviszonya.

Szarka ezredes tudja a dolgát: először megszünteti az egyetemi autonómiához és saját egyeteméhez ragaszkodó diákok, tanárok és munkatársak jogviszonyát, akik attól kezdve nem az SZFE diákjaiként és dolgozóiként, hanem kizárólag magánszemélyi minőségükben tartanak megszállva egy épületet, ami nem az övék. Szarka ezredes látványosan le is vonul a helyszínről, az SZFE helyett, de az SZFE nevén és jogosítványaival létrehozott hamis SZFE más helyszíneken kezdi meg a működését, ezzel is jelezve, hogy az SZFE egykori diákjai már nem az egyetem diákjaiként és nem az egyetem nevében vívják harcukat az önkény ellen. Nem is az egyetemet tartják megszállva.

Amikor ez a helyzet bekövetkezik, akkor nyílik meg az út igazán Szarka ezredes előtt, aki ettől kezdve csak utasítja az “üzemeltetőket”, hogy szerezzenek érvényt a tulajdonos jogainak és tisztítsák meg az épületet az idegen elemektől, akik nem az SZFE hallgatói és munkatársai, s akiknek semmi közük nincs az egyetemhez. Ha az üzemeltető ellenállásba ütközik, az ettől a perctől kezdve nem az egyetemi diákság jogos és törvényes ellenállása, hanem az egyetemmel semmi jogviszonyban nem álló (mert az egyetem “törvényes” vezetését elutasító) magánszemélyek, garázdák, akik egy nem tulajdonukba tartozó épületet tartanak megszállás alatt, azaz garázdák. Velük szemben erőszakkal is fel lehet lépni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.