2020. október 1., csütörtök

MAGYARORSZÁGON KORMÁNYZÁS HELYETT KOMMUNIKÁCIÓ FOLYIK

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2020.10.01.


Miközben nap, mint nap érkeznek a hírek, hány ember került kórházba Covid19 fertőzéssel, hányan haltak meg, nincs nap, hogy ne botolnánk olyas valakibe, aki kerek-perc tagadja a koronavírus létezését, vagy azt ne mondaná, hogy nincs is járvány, ezért nem bohóckodik semmilyen maszkban. Hogy ez veszélyesebb-e, vagy maga a járvány, azt mindenki döntse el maga. Ami biztos, hogy ennek oka van. Hogy mi, azt Pusztai Erzsébettel próbáljuk kideríteni. Az infektológus és egészségügyi szakértő szerint, az a legnagyobb baj, hogy Magyarországon kormányzás helyett kommunikáció folyik.

A hitetlenség egyik oka az, hogy óriási ellentmondások vannak a járványügyi intézkedésekben – mondja Pusztai Erzsébet. A járványhelyzet kezelésére kijelölt hivatalos személyek tavasszal még azt mondták, nem kell maszkot hordani, felesleges. Azután hirtelen azt kezdték hajtogatni, hogy igenis kell maszkot viselni. Eközben pedig az emberek még most is azt látják, hogy pont az ország vezetői nem viselik a maszkot, továbbra is anélkül jelennek meg hol itt, hol ott. A hitetlenséget csak tovább fokozza, hogy azt mondták, nem lehet 500 fő fölötti nagy rendezvényeket tartani, közben pedig megrendeznek egy futballmeccset, amire 20 ezer nézőt várnak. Erre sok ember persze azt gondolhatja, ha ezt lehet, akkor nincs is olyan nagy baj. Sajnos a kételyeket fokozzák azzal is, hogy nem egyértelmű és világos az állásfoglalásuk. Az emberek többsége úgy véli, egy ország vezetője felelős ember, és amit tesz, azt nyilván felelősséggel teszi. Mit gondoljanak akkor, ha maszk nélkül pálinkázgat?

Pusztai Erzsébet szerint, természetesen ettől függetlenül, vannak Magyarországon is „elszabadult agyak”, akik talán valamilyen háttér-manipuláció hatására vagy érdekében azt mondogatják, hogy nincs is járvány, vagy, hogy fölösleges maszkot hordani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.