2020. november 5., csütörtök

A HALÁLLAL MANIPULÁL A KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.11.05.


„Én értem azt, hogy önök próbálnak olyan statisztikát keresni, és még elnéző is lennék ezzel kapcsolatban, ha nem halálesetekről lenne szó, ami a kormányra nézve kedvezőtlenebb. De van egy egyetemes védekezési felelősségünk, ez azóta áll fenn, hogy a vírus megjelent Európában – március óta. Bocsánatot kérek, de mindegy, hogy valaki áprilisban halt meg vagy szeptemberben, vagy októberben. Azt tudom mondani, ha megnézzük, hogy az országok hogyan védekeztek, és önök is elfogadják, ami szerintem egy helyes elv, hogy ezt az emberi életek megóvása fejezi ki, akkor két dolgot tudunk mondani. Idén egy vírusévben eddig – nem állítom, hogy ez így marad, de eddig – kevesebben haltak meg, mint az elmúlt években, amikor nem volt vírus Magyarországon. A másik pedig, hogy az európai átlag felénél vagyunk, és nagyobb és gazdagabb országok lényegesen rosszabbul állnak. Ezeket tudjuk tényszerűen kijelenteni. Nyilván ön azokat a napokat vagy heteket nézi, amikből azt feltételezi, hogy a kormányra nézve kedvezőtlenebb, de javaslom, hogy objektív mércét alkalmazzon.


Ezekkel a szavakkal válaszolt Gulyás Gergely miniszter a 444 ama kérdésére, amivel az elmúlt két hét rossz adatait firtatta. Azt is hozzátette, hogy ezt a méltatlan vitát a halottak számáról abba kellene hagyni.

Igen, abba kellene hagyni, ez valóban méltatlan. Elsősorban azon családokkal szemben, ahol most saját halottjukat gyászolják, akik valóban nem százalékokban mérik az áldozatok számát, mivel számukra az éppen száz százalék. És amikor Gulyás a méltatlan vitát említi, érdemes egy pillanatra kinézni az utcára. Kinézni azokra a plakátokra, amelyek a kormány sikereit hirdetik, azt tudniillik, hogy mennyire eredményesek voltak a járvány első hullámával szembeni harcban. Vagyis éppen a kormány az, amely – pénzt nem kímélve – önmaga fényezése érdekében, kettébontja a vírus elleni harc március óta tartó ívét, mégpedig pont azért, hogy elismerést csikarjon ki az emberekből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.