2020. december 2., szerda

TGM: ORBÁN VIKTORNAK MENNIE KELL!

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2020.12.02.


"Magyarországon elérkezett a változás ideje” – nyilatkozta Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A filozófus szerint ma már olyan állapotban van a politikai rendszer, hogy a tapasztalatlan, és csekély tehetségű ellenzék hatalomra kerülése is közérdek. Demeter Szilárd Origón megjelent írására reagálva Tamás Gáspár elmondta, hogy ami a hírhedt cikkben megjelent, az nemcsak gyomorforgató, hanem bizonyíthatóan hazug is. Sajnos ilyen uszító cikk hetente, nagy számban jelenik meg a kormányközeli magyar sajtóban. Csak a Magyar Nemzet naponta közöl fél tucat hasonló hangvételű írást.

Tamás Gáspár Miklós már az interjú elején azt közölte, hogy nem kívánja kommentálni azt a botrányt, amely Szájer József körül kialakult. A filozófus szerint a melegbárban történteket – beleértve a kábítószer előkerülését, vagy Szájer kétségbeesett menekülését – a politikus magánéletének tekinti, s semmilyen formában nem nyilatkozik arról.

A beszélgetés ezek után Demeter Szilárd Origón megjelent, hírhedt és visszavont írásáról szólt. TGM cáfolta azt, a magyar kormánypropagandában gyakran visszatérő állítást, amely szerint a „nyitott társadalom” korlátlanul fogadná a bevándorlókat. Ez ugyanis nem igaz, hisz' a nyitott társadalom fogalmát 1945-ben írta le Karl Popper, és művének legfontosabb tézise, hogy szabad és egyenlő emberek csak nyitott társadalmakban élhetnek együtt. Felfogása szerint antikommunista volt, s az írásával kezdődött a szellemi hidegháború. Nem mellesleg Popper tanítványa volt Soros György, viszont az hangsúlyozandó, hogy a menekültkérdés a nyitott társadalom elméletéhez nem tartozik hozzá. Ez tehát csak a Fidesz találmánya, tesszük hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.