2021. március 7., vasárnap

AZ OLTÁSKÁOSZ KRÓNIKÁJA

444.HU
Szerző: SARKADI ZSOLT
2021.03.07.


...A kormány különböző szervei egymásnak és a valóságnak folyamatosan ellentmondva nyilatkoztak a helyzetről. Hogy könnyebb legyen áttekinteni az elmúlt 4 nap eseményeit, kronológiai sorrendbe rendeztük őket:

- csütörtök délután: A kormány sms-ben értesít 74 ezer embert, hogy hétvégén a számára kijelölt oltóponton AstraZeneca oltást kap.

- csütörtök este: Kiderül, hogy többeket a lakhelyüktől 100-150 kilométerre hívtak oltani, és behívót kaptak olyanok is, akiket már beoltottak.

- péntek reggel: Orbán Viktor a Kossuth Rádióban elismeri, hogy „van némi technikai zavar”, ezért leállították a rendszert, és dolgoznak a megoldáson. A miniszterelnök megjegyezte azt is, van egy telefonszám, amin jelezni lehet a hibát, de hogy mi az, azt nem tudta megmondani.

- péntek délelőtt: Az operatív törzs sajtótájékoztatóján György István államtitkár elmondja, a 74 ezer AstraZeneca oltást később kell beadni, az érintettek bocsánatkérő sms-t kapnak, és a hétvégén nekik nem kell az oltópontokra menniük. Ezen a sajtótájékoztatón sem sikerül elárulni az Orbán által említett telefonszámot, holott Orbán azt mondta a rádióban, majd Müller Cecília fogja bemondani, hová kell telefonálni.

- péntek délután: A kormány sms-ben fújja le a hétvégi AstraZeneca-oltást.
péntek este: A Koronavírus Sajtóközpont bejelenti, hogy a jövő hét második felében oltanak majd csak az AstraZenecával.

- péntek este: Az RTL Klub Híradója úgy értesül, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság utasítása szerint az oltópontokon ügyeletet kell tartani a hétvégén, és be kell oltani azokat, akik esetleg nem értesültek arról, hogy elmarad az oltás. Ezt azonban máshol nem igazán reklámozták.

- szombat délelőtt: Kiderül, hogy aki annak ellenére elmegy az oltópontra, hogy sms-t kapott arról, hogy NE menjen, az mégis kap oltást.

- szombat dél: A Koronavírus Sajtóközpont végre közli a telefonszámot, amin az oltási adatokkal kapcsolatos hibákat jelezhetik az emberek: 1818

- szombat délután: Az operatív törzs megerősíti, hogy aki elmegy az oltópontra, és megkapta az sms-t, hogy menjen, majd azt, hogy mégse menjen, az kap oltást.

- vasárnap reggel: Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondja a Kossuth Rádióban, hogy az AstraZenecával történő oltást a hétvégére felfüggesztették, holott az 
operatív törzs már szombat este ezzel ellentétesen nyilatkozott.

- vasárnap dél: kiderül, hogy vasárnap továbbra is beoltják azokat, akik elmennek az oltópontokra, de csak akkor, ha kaptak sms-t, hogy ne menjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.