2021. április 13., kedd

NEGYEDSZÁZEZER HALOTT A FIDESZÉRT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.04.13.


Magánközlés: nem szeretek erős jelzőket használni, meggyőződésem, hogy azok kimondását az olvasóra kell bízni. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor – úgy gondolom – nem lehet eltekinteni az ilyenek kimondásától, főként akkor nem, ha az eredeti közlés szándéka rejtett, nem világos, illetve az emberek manipulálhatóságára apellál. Márpedig az ilyen akciók nagyon is jellemzőek erre a rezsimre; úgy tesz, mintha jót tenne a társadalommal, valójában pedig csak saját hatalmát igyekszik erősíteni, bebetonozni.


Tehát a lényeg: sokféle akciót, kommunikációs attakot indított már a Fidesz létezése óta, sokáig hittük: a legdurvábbat 2002-ben, a két választási forduló között. Akkor, az első, elvesztett forduló után a párt – Orbán Viktor vezénylése mellett – fékeveszett lejárató kampánnyal próbálta megfordítani az eredményt; kis híján sikerült is neki. Aztán, 2010, azaz az újbóli hatalomra kerülés után, rá kellett jönnünk: az az akció gyenge simogatás volt azokhoz képest, amilyeneket kormányra kerülve, véghez visz a párt. Néhai Finkelsteinnel megerősítve, igyekezett csúcsra járatni a politikai ellenfél – ellenség – megsemmisítését célzó akciókat, felhasználva az országgyűlésben elért kétharmados többséggel megalkotott törvényeket, a szinte teljesen maga alá gyűrt médiát, az állami gépezet – amúgy kontrollt is szolgáló – intézményeit. De persze nem feledkezett meg egyéb, a diktatúrák által előszeretettel használt eszközökről sem, így például hamis pártok létrehozásától, vagy éppen az ellenzéki pártok egy-egy befolyásos tagjának megvásárlásától sem. A Fidesz korlátok nélkül használta és használja a költségvetés pénzeit – saját céljai megvalósítására. Teheti, hisz' mint fentebb jeleztem: az ellenőrzés hivatalait is saját káderekkel töltötte fel. Így és ilyen körülmények között indította el többnyire nemtelen kampányait, Soros ellen, a migránsok ellen, Brüsszelt támadva és a többit… Mindegyik alapvető hazugságokból indult ki, és tartalmazott rágalmazó elemeket, de ennél a mostaninál aljasabb – íme, az erős jelző – még nem volt.

Most ugye nem hallunk mást a Fidesz potentátjaitól, „elemzőitől”, médiaalkalmazottaitól, mint a hirtelen feltalált új varázsszót: oltásellenesség. A miniszterelnök könnyed szavakkal közli a rádióban, hogy az ellenzék véleménye érdektelen, hisz' tudjuk róla, hogy oltásellenes. A hatalom bármely, erről az oldalról érkező, látványosan jobbító szándékú ötletre is vádakkal és elutasítóan válaszol, folyamatosan ismételgetve a kötelezően előírt oltásellenesség mantráját...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.