2021. május 14., péntek

„MINDEN BIZONNYAL NEM EZ AZ UTOLSÓ ÁTPOLITIZÁLT ELJÁRÁS” – ELLENZÉKI ÖNKORMÁNYZATOKAT LECKÉZTET A KORMÁNYHIVATAL

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2021.05.14.


Tizenhárom törvényességi eljárást indított a fővárosi kormányhivatal kilenc ellenzéki önkormányzattal szemben. A többi között azt sérelmezi, hogy az önkormányzatok a parkolási engedélyeket a közterhek megfizetéséhez kötnék. A IX. kerületi önkormányzat szerint Sára Botondék utólag módosítottak a játékszabályokon.


„Az emberek védelme érdekében” összesen 13 törvényességi eljárást indított Budapest Főváros Kormányhivatala kilenc ellenzéki önkormányzattal szemben „jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt”. Az érintett városvezetők azt állítják, ők nem emeltek adót, csak kisebb változtatásokat hajtottak végre a rendeleteikben, ráadásul ezt egy részük akkor tette, amikor még semmilyen döntést nem hozott a kormány az adóemeléssel kapcsolatban.

„Ismét az ellenzéki önkormányzatokat büntetik”

A kormány tavaly év végén megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, valamint azt is, hogy új adókat vezessenek be. Ez a döntés újabb komoly ütés volt a fővárosi kerületeknek az iparűzési adó felének elvétele, a gépjárműadó elvonása, valamint az ingyenes parkolás bevezetése után. Ráadásul Budapest egyetlen forintot sem kap az önkormányzatoknak szánt kompenzációs alapból, ami még nehezebb helyzetbe hozza a fővárost...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.