2021. június 10., csütörtök

ENYEDI NAGY MIHÁLY: A TÁRSADALMI BÜNTETŐIGÉNY ALAPJAIRÓL IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.06.


...Amikor Orbán Viktorék oly tervszerűen, a beállt következményeket akarva, megfontolt szándékkal, bűnszövetkezetben elkezdték e „félig született”, alultáplált jogállamot felszámolni, ezt azok sem tudták megakadályozni, akik addig a jogállam „látszatvilági üzemeltetéséből” olyan jól megéltek. Akik tudták miről van szó. A lakosságot pedig mindez teljesen hidegen hagyta. Talán nem túlzás, ha a kiutat jelentő IV. Köztársaság létrehozását, megépítését csak fékezett habzású lelkesedéssel remélhetjük ugyanazoktól, a hat bajadértól, főleg, ha így működnek össze, és vissza…

2010-ben a médiatörvény átírása és a parasztvakító médiaalkotmány már a teljes alkotmányos jogrendszer Va Banque elfoglalásának főpróbája volt. Sikerült! A pártok, a közvélemény, a médiamunkások és a médiatulajdonosok is hallgattak. Azt hitték, ezt is ki tudják majd játszani! Tévedtek. És, mivel az ellenállás elmaradt, jött a Húsvéti Alkotmány, az Alaptörvény! 

2011. április 25. Ahogy a Fidesz az Alaptörvényben az 1944. március 19-i dátumban fedezte fel a független magyar jogállamiság szakadási pontját, úgy számunkra adott a lehetőség, hogy az alkotmányos és jogállami, európai mintákat és nemzeti hagyományokat egyaránt követő demokratikus jogfejlődésünkben mi éppen ekkor lássuk meg a szakadást. A kizárólagos hatalomra törést! Vagy a negyedik módosítás napján 2013. március 25.-én? Ez döntésre vár! Sürgősen!

A Fidesz röpke néhány év alatt összegyűrte és újrahajtogatta az alkotmányos alapintézmények eleve papírmasé házait, és amikor újra felállította ezeket, bejárataikat elfordította az utcai frontról, az állampolgárok döntő többsége már rég nem találja meg ezeket, nem hogy bemenne. A perindítások nem csak a covid-19 miatt estek a negyedükre; átlagos magyar jogkereső egzisztencia már nem ér fel a törvényszékig. Ki indíthat ma keresetet az Alkotmánybíróságon? Összességében: „A magyar jogrendszer a képzetlen és vagyontalan állampolgárok ellen fordult.” /Szabó Máté/ Pedig az is célja lehetne, hogy felemelje őket!

Bizony, ahogy Fleck Zoltán mondja (ÉS 15. szám 3. oldal) itt „köztörvényes politikai bűncselekményeket” követtek el, s ezeket kellene nekünk a lakosság szélesebb köreinek érthetően bemutatni. E valódi képalkotás értelmét Majtényi László évekkel ezelőtt pontosan megfogalmazta; már a választások előtt kell megsemmisítő politikai és morális vereséget mérni a NER világára, ez esetben magukon a választásokon reálissá válhat a szükséges többségű áttörés.

A hátralévő, 2022. májusáig súlyosan lerövidült időben kellene az erre épített új kommunikációs csatornákon tematikus, ágazati bontású, részben térségi logikát követő cikksorozatokban, videókban, műsorsorozatokban bemutatni, hogy mit tett a három Orbán-kormány Magyarországgal.

Sajnos, ez anélkül nem lehet sikeres, hogy bevezetésként nem ismertetjük fel; amit Orbánék tesznek és tettek, és amit módszereikben alkalmaznak – gátlástalanabbul, cinikusabb szakértelemmel és szervezettebben, mint bárki előttük – már mind itt volt a rendszerváltás utáni Magyarországon, és elődeik a hatalomban valamilyen mértékben mindezt már alkalmazták is! Semmi újat nem találtak ki! Minden mai pártunk léte ezen turpis eljárásokra épül! Ha ennek bemutatása elmarad, nem lesz itt semmiféle sorszámmal Köztársaság… Erre mondta TGM Magyar Bálintnak, hogy nincs itt semmi új! Pedig persze van.

A minőségi váltás most is a mennyiségiből csapott át. Orbán Viktor és társai a hatalomba 2010-ben visszajutva az első perctől kezdve erős tudatossággal /más szóhasználatban; romlottsággal/ esküt szegvemegfontolt szándékkal összfegyvernemi harcot indítottak a magyar társadalom, és a magyar állam önvédelemre, integritásra még képes elemei ellen. Céljuk a társadalom totális alávetése és kirablása! A szakpolitikák lerázták etikai gátjaikat; és mindig volt hozzá ember! „Valamennyi orbáni intézkedés lényege, hogy a gyengék vére folyjék el vastagabban” – tenném még érthetőbbé.

köztörvényes politikai bűnözés teljes feltérképezését, lajstromba vételét az értelmiség jobbik része már elvégezte. A figyelmet arra kívánom felhívni, hogy maradék nyilvánosságunkból mindennek a szemléleti egységbe rántása hiányzik, s a rádöbbentés, hogy mindez mennyire tervezett, előre elszánt, bűnös, az akkor érvényes törvényeink szerint is büntetni rendelt cselekvéssor volt, noha/sőt az elkövetők az állami hatalom birtokában cselekedtek.

Mindennek részletező és érthető bemutatására egyébként 2015-17-ben volt egy szakszervezeti kísérlet kilenc konferenciával (www.szefakademia.hu), amelynek 64 oldalas kivonata az MKKSZ honlapján keresendő: Felismerések és javaslatok a Közjóról – cím alatt. Ott sok jó tételmondat már kimondásra került, és van számos tény, bizonyító kiló és deka, forint és paragrafus is.

http://www.mkksz.org.hu/html/main/2018/mkksz_fuzet_20171005_.pdf

Mondandóm hitelességének, megalapozottságának hitét az engem nem ismerő olvasóban talán azzal is megerősíthetem, ha két korábbi, már évtizedes írásomra hivatkozom. A valóban érdeklődők ezt a két címet a felszámolt Népszabadságban találják – akkor még volt számomra tér Magyarország területén megjelenni. E cikkek léte bizonyítja; 2011-ben is tudtuk, mit kellene tenni! De a pártrendszerünk torz és bűnös jellege miatt a hat ellenzéki bajadér máig nem vállalta nyíltan az új alkotmány, a rendszerváltás, a felelősségre vonás, a visszaállamosítás programját.

http://nol.hu/velemeny/20110331-ut_az_alkotmanyozo_nemzetgyuleshez-1027531

http://nol.hu/velemeny/20120203-a_koztarsasag_asztalai-1297432

...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.