2021. június 6., vasárnap

MI TÖRTÉNT ORBÁN VIKTORRAL?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.06.06.


Most már ott tartunk, hogy komolyan el kell gondolkodnunk azon, hol is tart önmagával a magyar miniszterelnök. Sokat nyilatkozik, egyre elégedettebb önmagával, és ezzel egyenes arányban egyre hihetetlenebb dolgokat állít. Mondanám, hogy vagy bennünket néz – most finoman fogok fogalmazni – teljesen tájékozatlannak, vagy saját maga nem tud eligazodni a történések rengetegében.


Vegyük csak elő a legutóbbi bő egy hét termését, illetve abból szemezgetve, koncentráljunk két olyan mondatára, amelyet csak olyan ember tud kiejteni a száján, aki eltévedt ama, előbb említett rengetegben. Kormányfőnk – legutóbb, amikor ezt leírtam, volt, aki kikérte magának: neki bizony nem a kormányfője –, mégis: tehát a kormányfőnk azt találta mondani, hogy, idézem: „Minden életet megmentettünk, amit lehetett, mindenkit meg fogunk gyógyítani, nem omlott össze az egészségügy".

Na már most, ilyesmit ebben az országban csak az képes kiejteni a száján, aki eddig valahol máshol élt, fogalma nincs arról, hogy mit történt a világban, arról meg végképp, hogy min ment át Magyarország lakossága. Jó, tudjuk, hogy a kormányzati propaganda nem akar tudomást venni a 30 ezer áldozatról, hallani sem akar az áldatlan kórházi állapotokról, és azt is képes kijelenteni, hogy a magyar egészségügy kiváló állapotban van. Orbán Viktor azonban itt élt, itt járkált közöttünk, sőt, volt idő, amikor hajnalban kórházakat látogatott meg váratlanul, és az is kiderült róla, hogy hétről-hétre igyekszik átrajzolni a valóságot. De persze attól, hogy önmagát átemeli egy mesevilágba, nem tud mindenkit elvarázsolni. Kétségtelen, hogy a saját tábora mindent elhisz neki, érte még – mint láthattuk – fegyvert is hajlandó emelni, a többség azonban elég jól lát és hall. Hallja az összevissza beszédet, az önmaguknak ellentmondó állításokat, és bizony a társadalom jelentős része kénytelen volt szembesülni a járvány okozta humán károkkal. Milliók találkoztak a gyásszal, a maradandó károkkal, a poszt-Covid állapotokkal. Hiába hallották, olvasták, látták az állami hirdetéseit, a kihelyezett milliárdokat, azért kénytelenek voltak szembesülni a valósággal. Amely valóság azt mutatta, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, mit tegyen, mi a helyes és követendő út. Félreértés ne essék: nem akarom Orbán számlájára írni a világjárványt, még azt sem állítom, hogy mindent elrontottak, noha az ismeretlen kór esetében az sem lenne nagy bűn. Az viszont már az, hogy az első perctől hiányzott az őszinteség, a helyzet valódi bemutatása, mindig is fontosabb volt számukra a közönség áltatása. Amikor már világrekordokat döntögetett a halottak száma, beléptették az oltások növelésének versenyét, hátha azzal sikerül kitakarni sok-sok család bánatát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.