2021. július 29., csütörtök

TÓTA W. ÁRPÁD: BÍZNI BENNÜK ÉLETVESZÉLYES

HVG360
Szerző: TÓTA W. ÁRPÁD
2021.07.29.


Nagy volt az öröm, amikor februárban megérkezett a kínai vakcina. Dicsősége a keleti nyitásnak. Lám, nemcsak a gőgös Nyugaton van élet, hanem az új barátainknál is, akik nem baszkurálnak minket a sajtószabadsággal meg egyéb buziságokkal. Vélemény.


Jó, hát műszakija nem volt. Nem műszakival megy, hanem benzinnel. Az árus, akitől Petiminiszter megvette a cuccot, egy fénymásolt, gyűrött, kínai nyelvű papírt adott hozzá, de nem is kell válságban a szócséplés. Elég, amit elmagyarázott a pult felett: itt felül megnyom, hegyén kijön vakcina.

Öreg enberbe nemjó! – mondta még a kínai kofa felemelt ujjal, mert alapvetően tisztességes kereskedő volt, és annyit kiókumláltak a Négy Tigris Kutatóintézetben, hogy hatvan felett necces a hatás. Petiminiszter boldogan fizetett, nem is számolta. Itthon pedig jelentette, hogy az üzlet megköttetett, lehet tovább gúnyolódni a hanyatló Nyugaton. Úgy is lett, és hónapokig tolták, hogy a nyugati szállítások akadoznak, ezzel szemben a kínai és a szovjet, bezzeg... szintén akadozik, de amennyi jön, az életmentő.

És megnyertük az oltási versenyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.