2021. augusztus 29., vasárnap

PROFESSZOROK MENNEK EGYMÁS ELLEN DEBRECENBEN

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2021.08.29.


- Az ellenzéki előválasztáson indulni akaró jelöltek szeptember 6-ig gyűjthetik az aláírásokat, fejenként 400 darabot kell összeszedniük.

- Megyénként bemutatjuk, hogy kik gyűjtenek, ez a cikkünk Hajdú-Biharról szól.

- A jelöltek neve után kiemelten az a párt áll, amelynek frakciójához csatlakoznak, ha nyernek. Mögötte jelezzük, hogy mely pártok kérik a saját szimpatizánsaikat, hogy rá szavazzanak.

- Mutatjuk, hogy az adott választókerületben 2018-ban a Fidesz egyéni jelöltje hány százalékot ért el. Ahol ez az érték 45% alatt van, azt az ellenzék nyerhető körzetnek tartja, ahol viszont 50% felett, ott meglepetés lenne a győzelem számukra.

Hajdú-Bihar megyében az országos átlagnál több jelölt indul, a 6 választókerületben összesen 21. A DK és a Momentum 5-5, a Párbeszéd, a Jobbik és az MSZP 2-2 saját jelölttel fut neki az előválasztásnak. További három civil jelölt szintén a Jobbik frakciójába ülne, illetve ha az Új Világ Néppárt debreceni jelöltje győzne, és nem lenne a pártnak frakciója, akkor szintén a Jobbikot erősítené. Egy további független jelölt pedig a Momentumhoz csatlakozna győzelme esetén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.