2021. augusztus 10., kedd

TOVÁBBRA IS ÉRTELMEZHETETLEN, MIT VÁRNA EL A KERESKEDŐKTŐL A MELEGELLENES TÖRVÉNY

TELEX
Szerző: ELŐD FRUZSINA
2021.08.10.


Pénteken napvilágot látott az első végrehajtási rendelet, ami a pedofiltörvény melegellenes részeinek alkalmazását hivatott segíteni. A kormány ígérete az volt, hogy ezekből a rendeletekből majd világosabb lesz, milyen gyakorlati követelményeket ró a homályosan megfogalmazott törvény az érintett szereplőkre, ám a friss módosítótól valójában sok minden nem lett tisztább:

a leginkább érintett könyvpiaci szereplők egyelőre csak találgatnak, minek kellene megfelelniük szeptembertől.

A legszigorúbb jogértelmezések szerint ugyanakkor a könyvesboltok egy részét szinte lehetetlen helyzetbe hozza a rendelet, amelynek közvetett hatása miatt kiszorulhatnak a magyar piacról a nem hagyományos szexuális irányultságú karaktereket is szerepeltető kiadványok.

Fóliázás, elkülönítés

A melegellenes részekkel megtűzdelt pedofiltörvény egyebek mellett megtiltja, hogy öncélú szexualitást, homoszexualitást, nemváltást népszerűsítsenek és jelenítsenek meg 18 éven aluliak számára. Hogy ez mit is jelent jogalkalmazás szempontjából gyakorlatban, arról sokáig csak spekulálhattunk. Kocsis Máté, a tervezet értelmi szerzője azt ígérte, a kormány még ősz előtt úgynevezett végrehajtási rendeletekkel oszlatja el a ködöt, ezekből fog kiderülni, miként kell eljárniuk azoknak, akik tevékenységét némileg átszabja az új jogszabály...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.