2021. szeptember 11., szombat

1,3 MILLIÁRD FORINTBÓL LESZ „SZÁLLODAI KÉNYELEM” A MEZŐHEGYESI KOLLÉGIUMBAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.09.09.


1 milliárd 319 millió forintért újítják fel és bővítik ki a kollégiumot a Lázár Jánosra bízott mezőhegyesi ménesbirtokon – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A ménesbirtok milliárdokat kapott 2020-ban a fejlesztésekre, így minden bizonnyal a fideszes országgyűlési képviselő profi lesz nemzetiszínű szalagátvágásban. Nemrég adták át az iskola 1,2 milliárd forintból megújult főépületét, több mint 3 milliárd forintból épül majd sportcsarnok, a tervek szerint lesz uszoda is. A tanári épület rekonstrukciója több száz millió forintba kerül, a Nonius Hotel felújítása is milliárdos tétel.


A leírás szerint a tervezett oktatási funkciójú kollégium épület elsősorban a Mezőhegyesi Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulóinak elszállásolására, iskolai étkeztetésre lesz alkalmas, melegítőkonyhát és étkezőt alakítanak ki. Az épület 150 férőhelyes, 2293 négyzetméter nettó alapterületű lesz. Új szigetelést is kap a kollégium, napelemes rendszert építenek ki, illetve talajszondás hőszivattyúval hűtenek, fűtenek majd. Jelenleg az épület egy földszinttel és egy emelettel rendelkezik, a bővítés során a tetőteret építik be, a kollégiumban lift is lesz.

„A férőhelyek számát 150 főre emeljük, minden szobához tartozni fog külön vizesblokk (tusoló, WC).

A háromszintes, jelentős mértékben megnövelt alapterületű épület modern berendezésével és bútorzatával a szállodák kényelmét idézi”


– írják a ménesbirtok honlapján.

Öntik a pénzt az alapítványi kézbe kiszervezett ménesbirtokba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.