2021. december 9., csütörtök

EGY ÓVODÁS NAPLÓJA 27. – VIKTORAPÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.12.09.


Aszonta az Ibojnéni a tennap, hogy gondolkodjunk nagyon mármer nagy napunk lesz nekünk, hogy a Mikulás alkalmából kérdezhetünk a miniszteres bácsitól, aki maga egyenesen Orbán Viktor. Gondolkodjatok gyerekek, hogy okossat kérdezzetek a miniszteres bácsitól, nehogy a szégyenbe hagyjuk őt, hogy buták vagyunk és nem egészen jók. Mondtam az apunak az este, hogy micsoda jó dolgunk lesz nekünk, hogy kérdezhetünk a miniszteres bácsitól, aki maga egyenesen Orbán Viktor, és hogy ő mit kérdezne tőle, de azt mondta az apu, hogy ezt inkább hagyjuk.

Felbontott egy sört, de nem kezdett el kiabálni, amikor az anyu azt szokta mondani neki, hogy ne a gyerek előtt. De most nem kiabált, már régóta nem kiabál, hanem csak néz szomorúan maga elé, és az anyu most is mondja neki mindig, hogy ne a gyerek előtt. Reggel ott volt a zoviba a képviselő bácsi is a papbácsi is, mondta a Pityu, hogy biztos ők is kérdezni akarnak a miniszteres bácsitól Mikulás alkalmából, de aztán kiderült, hogy nem, csak azt nézik, hogy mi mit kérdezünk, nehogy butaságot kérdezzünk, mert nem mindegy az, hogy mit kérdezünk egyáltalán.

Fölsorakoztatott minket az Ibojnéni, ott álltunk, szembe a papbácsi, a képviselő bácsi meg az Ibojnéni, hogy akkor kérdezünk, de nem volt ott egyenesen Orbán Viktor, a miniszteres bácsi, így nem tudtuk azt sem, mit kérdezzünk, de leginkább azt, hogy kitől. A képviselő bácsi mutogatott, hogy épp ezért már ideje lenne egy képet kiakasztani a feszület mellé a falra a miniszteres bácsiról, az Ibojnéni bólogatott, hogy úgy lesz, meg meglesz, de akkor is csak álltunk ott sorba, hogy akkor most mi is van, mit is akarunk, vagy mit kellene csinálni, de nem történt semmi sem.

A dadus állt az ajtóba, és nézte, hogy hogyan kérdezünk, de senkinek nem jutott az eszébe semmi sem, hogy mit akarna tudni a miniszteres bácsitól, mire a képviselő bácsi monta, hogy kérdezzük meg, szereti-e a narancsot, hogy ennek örül majd biztos, de senki nem kérdezte még ezt sem, mert nem volt ott a miniszteres bácsi sehol. Akkor a papbácsi mondta nekünk, hogy képzeljük el, hogy olyan, mint a Mikulás, hogyha kérdezünk tőle és jók voltunk, akkor majd válaszol is, csak azt nem tudtuk, hogyan és hol, a dadus legyintett, és kiment a konyhába csöndessen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.